KNHS zoekt nieuwe locatie en partners voor Drents kampioenschap

KNHS zoekt nieuwe locatie en partners voor Drents kampioenschap

23 november 2016 10:15 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

Assen | STEGEN.NET

Het Drents kampioenschap outdoor wordt in 2017 op een nieuwe locatie gehouden. Na tien jaar vinden de bestuursleden en vrijwilligers in De Wijk het tijd het stokje over te dragen. Het regiobestuur hakt in december de knoop door.
Het Drents kampioenschap in 2007, toen voor het eerst in De Wijk. foto: Steven Stegen

Het Drents kampioenschap in 2007, toen voor het eerst in De Wijk.
FOTO: Steven Stegen

Dat bleek dinsdagavond bij de druk bezochte ledenvergadering van de KNHS regio Drenthe in de Sunrise Stables in Assen. Het Drents kampioenschap was in 2007 voor het eerst in De Wijk, nadat het daarvoor in Emmen werd verreden. In augustus wees nog niets er op dat het de laatste keer zou zijn op landgoed Dickninge.

Maar uit een evaluatie en enquête onder de leden en vrijwilligers van de vier organiserende verenigingen in De Wijk kwam onlangs naar voren dat ze het tijd vinden voor anderen om de organisatie op zich te nemen. ,,Al dragen we onze ervaringen en expertise graag over”, aldus Henk Compagner.

Nieuwe partners
Het regiobestuur staat nu voor de opgave om nieuwe partners te vinden om het kampioenschap te organiseren. ,,We hebben nu twee aanmeldingen”, zegt bestuurslid Jorinde ter Heide. Voorzitter Klaas Brouwer: ,,Zeg maar twee en half, want er ligt ook een voorstel om alleen de dressuur te organiseren. Ook dat is bespreekbaar. We geven organisaties tot 1 december de kans om zich te melden.”

Het is de bedoeling om het Drents kampioenschap naar voren te halen. Van oudsher is het in het tweede weekend van augustus, maar de landelijke KNHS vindt dat te kort op de Hippiades. In de zaal gingen ook stemmen op om voor het springen voor een zandbodem te kiezen. Ook die optie ligt open, al zei voorzitter Klaas Brouwer wel een aantal keren een grasbodem toch wel ,,heel mooi” te vinden.

Deel dit bericht