Laura Zwart en Lumen Express reservekampioen in Z2 bij Hippiade

Share
  • 3 september 2016 14:34

door: Steven Stegen, 3 september 2016 14:34

Ermelo | STEGEN.NET

Lange tijd stond Laura Zwart in de Z2 aan de leiding tijdens de Hippiade, maar de amazone uit Oosterwolde werd toch nog geklopt. Mara de Vries eist de titel op.
Hippiade Laura Zwart Lumen Express

Laura Zwart pakte met Lumen Express de reservetitel  bij de Hippiade in de Z2.
FOTO: Steven Stegen

Laura Zwart reed als tweede in de finale. Ze zette met Lumen Express (v. Vivaldi) een sterke k√ľr neer. Lumen Express toonde een sterke draf en maakte zich mooi groot. De jury waardeerde het optreden van de Friese combinatie met 73,667%.

Zwart had daarmee geruime tijd de leiding. Maar de als tiende gestarte Mara de Vries kreeg een nog hogere waardering. De amazone uit Poederoijen behaalde met Farzana het winnende resultaat van 75,333%. De derde plaats in de finale van de Z2 ging naar Mandy Wilms met Deep Purple.

‘Het kon niet beter’
Kampioene Mara de Vries was meer dan tevreden over haar optreden met Farzana (v. Amp√®re). ,,Na gisteren wist ik dat ik hele goede papieren had om te winnen. Maar vandaag stond iedereen weer op nul. Het moet dan gewoon weer gebeuren‚ÄĚ, vertelt Mara de Vries tegen de KNHS.

,,Farzana is een hele talentvolle merrie die pas zes jaar oud is. Dit was pas haar tweede K√ľr op Muziek. Ze was er gewoon, geen fouten gemaakt. Ik denk niet dat het beter had gekund. Geweldig.‚ÄĚ

Uitslag Z2 k√ľr op muziek Hippiade 2016

ruiter paard score
1. Mara de Vries
Poederoijen
Farzana
v. Ampère
75,333%
2. Laura Zwart
Oosterwolde
Lumen Express
v. Vivaldi
73,667%
3. Mandy Wilms
Spaubeek
Deep Purple
v. Quarterback
72,292%