Home » Vijftien dagen paardensport bij Indoor Hartje Drenthe
kort nieuws

Vijftien dagen paardensport bij Indoor Hartje Drenthe

Beilen | STEGEN.NET

Nog een kleine maand, dan is de manege van De Stroomruiters in Beilen helemaal ingericht voor één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen: het concours hippique Indoor Hartje Drenthe.
Beilen Stroomruiters. De hoofdpiste van de manege van de Stroomruiters, de locatie van Indoor Hartje Drenthe. foto: Henk Lomulder
De hoofdpiste van de manege van de Stroomruiters, de locatie van Indoor Hartje Drenthe.
FOTO: Henk Lomulder

Vijftien dagen lang staat de paardensport centraal in Beilen. In de komende weken wordt de manege aan de Hoefslag in Beilen grondig aangepakt door een groot aantal vrijwilligers van de organiserende vereniging Stroomruiters. Zij steken de handen uit de mouwen om de manege er optimaal te laten uitzien.

Groot onderhoud
Daarnaast zal ook de wedstrijdbodem in de hal groot onderhoud krijgen, zodat de deelnemers aan zowel dressuur, als het springen op een perfecte ondergrond hun wedstrijden kunnen afwerken.

Indoor Hartje Drenthe begint op dinsdag 27 december met dressuurwedstrijden. Vier achtereenvolgende dagen zullen de beste combinaties uit de regio in diverse klassen trachten zoveel mogelijk punten te scoren. Op de laatste dressuurdag, vrijdag 30 december, komen de pony’s in actie.

In het nieuwe jaar gaat Indoor Hartje Drenthe op vrijdag 6 januari verder. Dan staan de ponyrubrieken voor het springen op het programma. In de klassen B en L, op 6 en 7 januari, gaat het daarbij ook om de voorselectiewedstrijden voor het Drents kampioenschap. Op de slotdag van de ponywedstrijden, zondag 8 januari, komen de jongste deelnemers in de ring tijdens de zogenoemde Bixie-wedstrijden.

Springen
Vanaf 13 januari staan de springrubrieken op het programma. Acht dagen lang komen de beste ruiters en amazones uit de regio naar Beilen voor het slotstuk, het springen.

Het hoofdgerecht wordt zaterdagavond 21 januari opgediend, de Grote Prijs. Verleden jaar was het Maureen Bonder uit Schoonoord die met haar paard Velcaro met de hoofdprijs ging strijken. Ze was toen bijzonder succesvol, want ook de tweede plaats was voor Bonder. Die eiste ze voor zich op met het paard Erma.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net