Finale Roos in de Regio Winschoten voor Lisa van der Molen

  • 14 maart 2017 14:38
door: redactie, 14 maart 2017 14:38

Winschoten | STEGEN.NET

De finale van het springconcours Roos in de Regio in Winschoten is gewonnen door Lisa van der Molen. De amazone uit Yde was in deze wedstrijd in handicap de beste met haar paard Bruce (v. Montreal). Ook Rianty Zwart gooide hoge ogen.
Roos in de Regio. Lisa van der Molen en haar paard Bruce bij de prijsuitreiking. foto: Arjen Schilperoord

Lisa van der Molen en haar paard Bruce bij de prijsuitreiking.
FOTO: Arjen Schilperoord

De finale van het evenement in de Dollardmanege stond open voor de beste deelnemers uit de verschillende klassen. Lisa van der Molen leverde een knappe prestatie door dit sluitstuk met haar B-paard te winnen. Ze zette de snelste tijd neer: 43.65. Daarmee troefde ze ZZ-combinatie Rianty Zwart met haar schimmel Elievia af.

Van der Molen was eerder op de dag ook al succesvol. Ze won het klassieke B-parcours en was derde in het tweede parcours. Ook de tweede plaats van Rianty Zwart in de finale was geen toevalstreffer. De amazone uit Oostwold won met Elievia de Z/ZZ-progressief.

Het klassieke Z/ZZ-parcours werd met ruime voorsprong gewonnen door Nienke Eendhuizen. Met haar paard Da Linda S (v. Whitaker) was ze in de barrage ruim vier seconden sneller dan Liza van Doorn met Giwolga AN (v. Cardento).

Ponyruiters
De ponyruiters kwamen zondag in actie. Elise Velzen zegevierde in het Z/ZZ-klassiek met haar pony Zonnestraal. Ze was in de barrage ruim twee seconden sneller dan Lisa Hamminga met Sudden. Het tweede parcours leverde de overwinning op voor Gerrit Veenstra met Gossie Gossie. Lisa Hamminga werd opnieuw tweede.

Uitslag finale Roos in de Regio 2017

ruiter paard
1. Lisa van der Molen Bruce
v. Montreal
43.65
2. Rianty Zwart Elievia
v. Cardento
44.30
3. Marit Leegte Hadron
v. Quality Time
44.32