Lisa van der Molen trots op zege Roos in de Regio: ‘alles wat ik in gedachten had lukte’

  • 15 maart 2017 11:52
door: Steven Stegen, 15 maart 2017 11:52
Winschoten | STEGEN.NET
Lisa van der Molen is nog steeds een beetje in de wolken. De 17-jarige amazone werd verrassend winnaar in de finale van Roos in de Regio. Met haar paard Bruce, die ze nog maar vier maanden rijdt, was ze niet te kloppen. ,,Alles wat ik in gedachten had lukte.”
Lisa van der Molen straalt tijdens de prijsuitreiking. Ze won met Bruce de finale van Roos in de Regio. foto: Arjen Schilperoord

Lisa van der Molen straalt tijdens de prijsuitreiking. Ze won met Bruce de finale van Roos in de Regio.
FOTO: Arjen Schilperoord

Het was in manege De Dollard in Winschoten een gedenkwaardige overwinning van de jonge amazone uit Yde. Ze is pas met haar eerste jaar bezig bij de paarden. Maar intussen rijdt ze ook nog heel veelzijdig pony, namelijk in de Z-dressuur, het M-springen en de L-eventing. Sinds vier maanden rijdt ze Bruce, een 11-jarige nakomeling van Montreal. dat gaat vanaf het begin erg goed. ,,We hebben ook meegedaan aan Indoor Groningen. En aan de Groninger kampioenschappen dressuur. Daar zijn we reservekampioen geworden. In Ermelo werden we 17e van Nederland, dat vond ik best goed”, vertelt Lisa.

Super gaaf
In Winschoten liep het op rolletjes. ,,De finale ging heel fijn”, blikt de scholiere van het Johan Cruyff college in Groningen terug. ,,Voor mij was er al een hele snelle tijd neergezet. Ik probeerde mijn hoofd koel te houden en Bruce werkte ook super mee. We konden heel kort wenden en alles lukte zoals ik het in gedachten had. Het is super gaaf om van grote namen te winnen.”

Lisa van der Molen verdiende een mooie extra prijs. ,,Naast een deken, een lint en geld hebben we een gratis dekking gewonnen van Stal Brouwer voor de fokker van Bruce. Dat vind ik heel leuk. Bijzonder om iets voor een ander te mogen winen.”