ZZ-kampioen Lennard de Boer verstiert dubbel feest Renate Beuving

Share
  • 9 augustus 2015 13:16

door: Steven Stegen, 9 augustus 2015 13:16

DE WIJK | STEGEN.NET

Lennard de Boer eiste de Drentse titel op in het ZZ-springen. Hij voorkwam daarmee een dubbel feest bij Renate Beuving, die daarvoor al de klasse Z won en in de zwaarste klasse De Boer voor moest laten gaan.

Lennard de Boer met Bonea Field op weg naar de Drentse ZZ-titel. Foto: Steven Stegen

Lennard de Boer met Bonea Field op weg naar de Drentse ZZ-titel.
📸 Steven Stegen

In de ZZ bleven maar drie combinaties dubbel foutloos in het parcours dat Jos Brinkman had opgesteld. Manon van der Sluis reed als eerste in de barrage. Ze maakte voor eigen publiek een fout op de insprong van de dubbel en moest daarna met Bengel afwachten.

Als tweede reed Lennard de Boer met de prachtige schimmel Bonea Field, waarmee zijn werkgever Marcel de Boer (geen familie) vorig jaar in Drenthe de ZZ al won. Lennard zette niet alles op alles, maar stuurde de Corland-nazaat toch heel scherp rond: foutloos in 43.01.

Beuving laatste starter
Daarmee wist Renate Beuving wat haar als laatste starter te doen stond met Berona. De 25-jarige amazone uit Odoorn weet haar zenuwen altijd goed in bedwang te houden en ze begon aan een snelle rit. De insprong van de dubbel ging goed, maar de uitsprong leverde een balk op. Daarna nam Beuving iets tempo terug en finishte ze met vier strafpunten in 43.11, goed voor de reservetitel.

Renate Beuving werd met Desteny kampioen in de Z.

Renate Beuving en Desteny werden Drents kampioen in de klasse Z.
📸 Steven Stegen

Embryo’s
Lennard de Boer zag het betrekkelijk nuchter gebeuren vanaf de zijlijn. Nadat hij afgelopen winter al Drents kampioen werd is het nu ook in de zomer raak. ,,Bonea Field is een geweldig paard. Marcel reed haar inderdaad vorig jaar naar de titel. Daarna zijn er embryo’s uit haar gespoeld en heeft de familie Koerhuis haar weer bij ons gebracht. Omdat Marcel wat meer de handen vrij wil hebben voor de handel mocht ik haar gaan rijden en daar ben ik natuurlijk enorm blij mee!”

Beetje balen
Renate Beuving was natuurlijk tevreden met haar tweede plaats. ,,Maar het is ook wel een beetje balen. Ik had het mooi kunnen afmaken en had dan twee titels gehad. Maar dat was dan ook wel heel erg top geweest. Nee, druk voelde ik niet. Ik wilde me graag plaatsen voor de Hippiade en dat was al gelukt”, aldus Renate Beuving, die niet ontkwam aan de traditionele ‘duik’ in de sloot.

Klasse Z
Die duik had Beuving te danken aan haar sterke optreden in de klasse Z. Ze plaatste zich in die klasse met maar liefst drie paarden voor de barrage en eiste met Desteny (v. Numero Uno) van Tjitske Jeltema de Drentse titel op.

De tweede plaats in de Z was voor Marlies Pepping. De 17-jarige amazone kwam verrassend sterk voor de dag met het eigen fokproduct Downing Street (v. Cantos), die ook door haarzelf werd opgeleid. Wilfred Harke eindigde als derde. Hij reed met Bretty de snelste tijd in de barrage, maar maakte een fout op de laatste.

Dure fout
Dat was voor Wilfred Harke een dure fout, want hij had daarmee de druk nog flink kunnen opvoeren voor Renate Beuving, die met Darling nog als laatste startte in de barrage. Harke moest het doen met ‘slechts’ de derde plaats. Zijn zus Miranda Harke reed daarvoor nog mooi vooraan in de ereronde van de klasse M.

Miranda Harke werd met Edelboy kampioen in de klasse M. Foto: Steven Stegen

Miranda Harke werd met Edelboy kampioen in de klasse M.
📸 Steven Stegen

In de klasse M vocht Miranda Harke het uit met haar enige nog overgebleven concurrent Lisa Broekert. Broekert startte als eerste in de barrage en bleef met Diaz O’Lara foutloos. Maar Miranda Harke maakte het als laatste starter keurig af en was met Edelboy net even sneller.

[wppa type=”cover” album=”26″ size=”auto”]Any comment[/wppa]