Drents gala van het paard Pegasus biedt gevarieerd showprogramma

Share
  • 15 mei 2017 16:37

door: redactie, 15 mei 2017 16:37

Exloo | STEGEN.NET

Vrijdag 19 mei is het genieten voor liefhebbers van de paardensport: op Pegasus, het Drents gala van het paard, gaan topruiters demonstreren hoe hoog de kwaliteit van de noordelijke paardensport is. Het evenement vindt plaats in het Hippisch Centrum Exloo.

Tijdens Pegasus, het Drents gala van het paard, zijn diverse shows en demonstraties te zien.

Tijdens Pegasus, het Drents gala van het paard, zijn diverse shows en demonstraties te zien.
FOTO: Pegasus

Topruiters uit verschillende disciplines geven op het gala shows, demonstraties en clinics. Natuurlijk is dressuur ruim vertegenwoordigd met enkele van de beste Grand Prix-ruiters uit het noorden. Er zijn verrassende shows en bijzondere combinaties te zien: zo geven vier Grand Prix-amazones samen een spetterende dressuurshow.

Maar ook andere takken van de paardensport staan op het gala in de spotlights. Enkele voorbeelden: in een spectaculaire mendemonstratie vormen menner, groom, pony en techniek een eenheid en schieten in duizelingwekkende vaart door scherpe bochten en tussen hindernissen door.

Ook spectaculair is de demonstratie working equitation waarin paard en ruiters hun behendigheid tonen. Of de sprookjesachtige westernshow op muziek uit Frozen. En dan is er nog de stijlvolle presentatie van enkele tophengsten. De prestigieuze Stal Glock gaat één van die hengsten presenteren.

Variatie in paardenrassen
Bezoekers van het gala krijgen een flinke variatie in paardenrassen te zien. Naast een aantal top-KWPN’ers zijn er onder meer Friezen te zien in maar liefst twee prachtige shows. Verder zijn er een Gelderlander, een Hannoveraan en een quarter horse. Klassieke dressuur is er ook, in een bijzondere dressuurshow met twee Iberische paarden: een Andalusiër en een Lusitano.

Noordelijke paardensporters te bescheiden
Inge Hoevers organiseert het gala samen met haar zus Monica: ,,We zijn in het noorden nog wel eens te bescheiden. Drenthe hoort bij de top drie van de paardensportprovincies qua omvang en economische betekenis, maar daar loopt bijna niemand mee te koop. Wij willen daar wat aan doen. Op het gala kan iedereen zien wat een geweldige ruiters en paardensportbedrijven wij in het noorden hebben.”

Verleden jaar organiseerde de stichting Promotie Paardensector Noord (Hippisch Drenthe), waar Inge bestuurslid van was, voor het eerst een Drents evenement, het Drents Dressuur Gala. Na het succes van vorig jaar besloot ze door te zetten en het evenement te verbreden. Ondertussen zit Inge niet meer in het bestuur van de stichting Promotie Paardensector Noord (Hippisch Drenthe) en organiseert het evenement op eigen houtje.

Het gala vindt plaats op 19 mei 2017 in het Hippisch Centrum in Exloo. Meer informatie is te vinden op de website www.pegasusgaladrenthe.nl