Veel aandacht voor het Friese paard tijdens 44e editie CH Oranjewoud

Veel aandacht voor het Friese paard tijdens 44e editie CH Oranjewoud

26 mei 2017 18:39 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Luxwoude | STEGEN.NET | Persbericht

De 44e editie van het CH Oranjewoud is van vrijdagavond 2 juni tot en met zondag 4 juni. Het jaarlijkse evenement zal voor de tweede keer plaats vinden op het terrein Lytse Wyngaerden te Luxwoude, nabij Heerenveen.

Op het CH Oranjewoud is er veel aandacht voor het Friese paard.

Op het CH Oranjewoud is er veel aandacht voor het Friese paard.
FOTO: Mirna Feddema | CH Oranjewoud

Ook dit jaar is er een gevarieerd programma gemaakt, zodat iedere ruiter en amazone op alles niveaus kan deelnemen. Alle toeschouwers kunnen zo naar verschillende disciplines en shows kijken!

Op de vrijdagavond bijten de ruiters en amazones de spits af in de B-, L1- en L2-dressuur en in het BB(laag en hoog)- en B-springen voor paarden. De zaterdag staat in het teken van het L- t/m ZZ-springen en de B- t/m ZZ-Licht dressuur voor paarden.

Show
Hennie Roffel en Harmina Holwerda verzorgen een show onder het zadel met hun Friese paarden, zij zijn onderdeel van het team Kennis en Promotie Platform Fries Dressuurpaard. Daarnaast verzorgt Goud4Goud een andere show. Vier prachtige palomino’s laten onder leiding van hun amazones hun viertal kür zien. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers om aan de slag te gaan met een kür op muziek onder leiding van Theo Holstein. Op zondag sluiten de jongste talenten het concours af met dressuur, springen en bixie.

Fryske Hynder
Ook dit jaar strijden de Fryske Hynders om de titel Beste Fryske Hynder van CH Oranjewoud. De selecties worden verreden op de vrijdag en zaterdag. Tijdens de finale op zondag 4 juni blijkt wie het beste Fryske Hynder van CH Oranjewoud is. Er wordt tevens een show gegeven met maar liefst vier Fryske Hynders voor één wagen. Susan Bouwman verzorgt deze show. De entree is gratis.