Joyce van Schaick wint kür Indoor Groningen: ‘eindelijk klopte alles een keer’

  • 24 december 2017 10:34
door: redactie, 24 december 2017 10:34

Zuidbroek | STEGEN.NET

Joyce van Schaick uit Abcoude pakte zaterdagavond de overwinning in de Grand Prix kür op muziek bij Indoor Groningen. Eerder op de dag won Saskia Knol van LR Veendam de gewone proef met Cynosa.

Van Schaick was zeer gelukkig met haar overwinning in Zuidbroek. ,,In de gewone Grand Prix had ik mijn handen vol, maar liet Well Done Sollenburg zich gelukkig toch de baan doorsturen, hoewel hij het wel heel spannend vond. De kür was zo gaaf om te rijden, eindelijk klopte alles een keer”, aldus de blije amazone op Facebook.

Hester Bischot uit Dalen stuurde haar imponerende schimmel Trovador Raposa BR naar de tweede plaats in de kür. ,,In de proef eindigden we nog als zesde vanwege drie dikke fouten, maar gelukkig konden we ons herpakken in de kür. Ik ben trots op Trovador die met zijn 17 jaar nog topfit is.”

Saskia Knol van de LR Veendam werd nu derde met Cynosa, nadat ze eerder op de dag de gewone proef had gewonnen. Anouk Noordman werd tweede met de krachtig dravende Zeronica. Vai Bruntink (met Chardonnay) en Joyce van Schaick deelden de derde plaats.

De kür lichte tour werd gewonnen door Ilse van Cranenbroek met Emerald S, zij wonnen eerder ook de gewone proef. Vai Bruntink was in de kür ZZ-zwaar de beste met de hengst Cum Laude. Het duo won ook de eerdere proef al met overmacht.