archief
contact
+31 6 53239630
Paulien Alberts met Jurenco in april 2000.

Paulien Alberts neemt afscheid van Jurenco: ‘er waren hoge pieken en diepe dalen’

Emmen | STEGEN.NET

Dressuuramazone Paulien Alberts uit Emmen heeft afscheid moeten nemen van haar paard Jurenco. De nazaat van Derrick is 26 jaar oud geworden.

Alberts schrijft op Facebook over de hoge pieken en diepe dalen die ze met Jurenco doormaakte. ,,Je won een auto, een Wedgwoodservies, werd meerdere keren Drents Kampioen, liep in diverse NK finales tot en met de lichte tour waarbij je meerdere keren bij de top tien eindigde. In de Z1 werd je op het NK tweede achter Marlies Van Baalen en Habibi en in de Z2 een jaar later weer tweede achter Laurens van Lieren en Rubiquil. Daarnaast hebben we samen in de finale van de Amev Hippo Cup op Jumping Amsterdam gereden en hebben we verder nog ontelbare eerste prijzen gewonnen.”

Paulien Alberts met Jurenco in april 2000.
Paulien Alberts met Jurenco in april 2000.
FOTO: Steven Stegen

Maar dalen waren er ook, zo laat Paulien Alberts weten. ,,De dalen waren er helaas ook door je aparte karakter. Ik mis een stuk vinger, mijn oor heeft er naast gelegen, mijn pols is gecompliceerd gebroken geweest en je kreeg soms zomaar vanuit het niets een vreselijke bok aanval waarbij je bijna van de benen ging. Op latere leeftijd bleek dat dit waarschijnlijk lichte epileptische aanvallen zijn geweest die je op latere leeftijd in heftiger vorm kreeg. Gelukkig kreeg je die heftige aanvallen maar ongeveer eens in de acht maanden en kwam je er meestal met een paar schrammen door waarna je de volgende dag weer gewoon samen met je grote vriend Lalique de wei in kon.”

De aanvallen waarmee Jurenco te maken kreeg waren op 23 december zo heftig dat er niet anders opzat dan Jurenco te laten gaan.
Total
6
Shares
0 deel
0 deel
6 deel
0 Tweet
0 deel