Joyce Vegter Overijssels dressuurkampioen in het ZZ-licht

  • 27 januari 2018 00:12
door: redactie, 27 januari 2018 00:12

blokjeGenemuiden | STEGEN.NET | KNHS

Joyce Vegter greep vrijdagavond de Overijsselse dressuurtitel in het ZZ-licht. In de manege van de Zwartewaterruiters was de amazone uit Enschede de beste met haar paard Figo (v. Armani).

In het ZZ-licht kwamen combinaties aan de start die zeker toekomst hebben, maar de afwerking liet nog wel eens te wensen over, zo oordeelden de juryleden. Joyce Vegter stak er duidelijk bovenuit en behaalde met Figo een mooi percentage van 68,212%.

De prijswinnaars in de ZZ-licht in Overijssel, met op de hoogste trede Joyce Vegter.

De prijswinnaars in de ZZ-licht in Overijssel, met op de hoogste trede Joyce Vegter.
FOTO: KNHS Regio Overijssel

Linda Verwaal eindigde op de tweede plaats. Zij startte met Adventure Veluw en werd beloond met een score van 67,067%. De derde prijs ging naar Kristel van Duren-Bodewes met Farfelu D.E.S. De eerste drie mogen Overijssel vertegenwoordigen tijdens het KNHS-kampioenschap.

In de Z2 was de titel voor Nicky Snijder met Game Boy Sth. De juryleden Jarmilla Peterson en Bennie van Es beoordeelden de eerste proef en spraken van een mooie groep, met kwalitatief goede paarden en ook een aantal al flink geroutineerde paarden. Achter kampioen Nicky Snijder eindigde Maud de Bruijn met Don Tango B op de tweede plaats. De nummers één en twee mogen naar Ermelo.

Janneke Punte werd in de Z1 als provinciaal kampioen gehuldigd. De dressuurcoach van het JSP in Overijssel behaalde met San Francisko RES een mooie score van 69,19%. Joyce Vegter eindigde in deze klasse als tweede met Gabana.

De titel bij de pony’s Z2 cat. DE ging naar Lisa Joossesse met Viktor. Ze klopte Jojanne Dalemans, die met Hoppenhof’s Jack als tweede eindigde.