Sönke Rothenberger verzorgt tweedaagse masterclass dressuur in Assen

Sönke Rothenberger verzorgt tweedaagse masterclass dressuur in Assen

8 januari 2018 19:01 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Assen | STEGEN.NET | Persbericht

De Nederlandse dressuurruiters volgen op 11 en 12 januari aanstaande een voor publiek toegankelijke masterclass van niemand minder dan topruiter Sönke Rothenberger.

Sönke Rothenberger komt naar Assen voor een tweedaagse Masterclass.
FOTO: Astrid Appels

Hippisch Centrum Sunrise-Stables aan de Baggelhuizen 2 in Assen verwelkomt op donderdag 11 januari aanstaande de beroemde Duitse dressuurruiter Sönke Rothenberger die Nederlandse dressuurruiters zal trakteren op een tweedaagse masterclass.

Nederland telt zo´n 450.000 ruiters en gooit vaak hoge ogen in de internationale dressuursport. Op dit moment staat de Duitse equipe op eenzame hoogte in de internationale dressuursport en leert de ranking dat Sönke Rothenberger en Isabell Werth op dit moment de allerbeste ruiters van de wereld zijn.

Voor de Nederlandse ruiters is het dan ook een unieke kans om met hun paarden te mogen trainen bij Sönke Rothenberger. En deze trainingen zijn voor het publiek gratis toegankelijk, zodat elke dressuurliefhebber zo´n bijzondere kijk in de keuken van de dressuursport kan ervaren. Rothenberger won de gouden medaille in de landenwedstrijd tijdens de Olympische Zomerspelen 2016. Dit huzarenstukje herhaalde hij in 2017 op het EK in Göteborg en wist in de individuele strijd een percentage hoger dan 90% te behalen, hetgeen bijna nooit voorkomt.

Nog niet eerder krijgen Nederlandse ruiters de gelegenheid om bij Sönke Rothenberger te trainen.

  • Locatie: Sunrise Stables Assen
    Datum: 11.01.18 van 13.00 tot 21.30 uur
    12.01.18 van 10.00 tot 17.00 uur
    Toegang: Gratis