Home » CH Oranjewoud schrijft rubriek uit voor bestgaand Fries rijpaard
nieuws

CH Oranjewoud schrijft rubriek uit voor bestgaand Fries rijpaard

Luxwoude | STEGEN.NET | Persbericht
Het CH Oranjewoud beleeft dit jaar de 45e editie. Het evenement is van 1 tot en met 3 juni en vindt opnieuw plaats op het terrein aan de Lytse Wyngaerden in Luxwoude (nabij Heerenveen).

Ook dit jaar is er een gevarieerd programma gemaakt, zodat iedere ruiter en amazone op alles niveaus kan deelnemen. Alle toeschouwers kunnen zo naar verschillende disciplines en shows kijken.

Op het CH Oranjewoud is er veel aandacht voor het Friese paard.
Op het CH Oranjewoud is er veel aandacht voor het Friese paard.
Mirna Feddema | CH Oranjewoud

Op de vrijdagavond bijten de ruiters en amazones de spits af in de BB- B-, L1- en L2-dressuur en in het BB (laag en hoog)- en B-springen voor paarden. De zaterdag van het CH Oranjewoud staat in het teken van het L- t/m ZZ-springen en de B- t/m ZZ-Licht dressuur voor paarden.

Nieuw dit jaar is de rubriek ‘bestgaand Fries rijpaard’. Alle ruiters en amazones die een Frysk Hynder hebben, mogen hier aan deelnemen, een startpas is niet nodig. De deelnemers zijn zeer enthousiast, ze komen zelfs uit het buitenland om hier aan mee te doen. De beste paarden mogen zich later nog een keer laten zien waar uiteindelijk het beste rijpaard gekozen wordt door een deskundige jury. Dit zal voor veel spektakel zorgen, zo verwacht de organisatie. Op zondag sluiten de jongste talenten het concours af met dressuur, springen en Bixie.

Ook dit jaar strijden de Fryske Hynders om de titel Beste Fryske Hynder van CH Oranjewoud. De selecties worden verreden op de vrijdag en zaterdag. Tijdens de finale op zondag 3 juni blijkt wie het beste Fryske Hynder van CH Oranjewoud is. De entree is gratis.
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net