Mellanie Welles en Paulien Alberts heersen bij dressuur CH Oosterwolde

Share
  • 29 mei 2018 18:41

door: Petra Duindam, 29 mei 2018 18:41

Oosterwolde | STEGEN.NET
Mellanie Welles won zondag op het zonovergoten CH Oosterwolde de zware tour. In het ZZ-zwaar was er dubbel succes voor Paulien Alberts, die met Enrico beide proeven wist te winnen. Toch ziet Alberts nog wel verbeterpunten. ,,Hij mag nog wat losser in z’n lijf.”

Mellanie Welles won met Horses2fly Zander de zware tour bij het CH Oosterwolde.

Mellanie Welles won met Horses2fly Zander de zware tour bij het CH Oosterwolde.
Petra Duindam

Ook zondag wat het weer een prachtige dag en de zon scheen volop en de deelnemers van CH Oosterwolde hadden er weer zin in. Drukke rubrieken in de subtop en dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar, dat is voor de organisatie die er zoveel werk in steekt ook erg fijn. En ja in de subtop was er ook een fiets te winnen, dus de deelnemers hadden extra stimulans om goed te rijden!

Paulien Alberts sterk
In de eerste proef van het ZZ-zwaar stond Paulien Alberts unaniem op de eerste plaats bij beide juryleden met Enrico (v. Van Gogh) en dat resulteerde in een mooie score van 65.00%. Enrico vond de muziek van het springen wat spannend en daardoor hield hij zich wat vast in het lichaam, maar ondanks dat kon de amazone uit Emmen een goede proef neerzetten. Maar thuis loopt hij beter, aldus Paulien. De tweede plaats was voor Janine Gorter met Zieniki Go (v. Sir Sinclair) en ze behaalde 61.86%, op de voet gevolgd door Henricke van ‘t Hof met Alibabe (v. Tchaikovsky) met 61.50%

Paulien Alberts won met Enrico beide ZZ-zwaar proeven.

Paulien Alberts won met Enrico beide ZZ-zwaar proeven bij het CH Oosterwolde.
Steven Stegen

In de tweede proef was het weer Paulien Alberts die er met het prijzengeld vandoor ging, ditmaal met een score van 64.21%, al was de jury het niet helemaal eens met de plaatsing. De tweede plaats was voor Mandy Ribbens met Chippendale (v. Upperville) met 62.93% . Het witte lint was voor Janine Gorter met Zieniki Go met 62.71%.

Mooie rit
Nathalie Vorenhout reed haar Anna van de Haffrioehoeve (v. Rindert 406) naar een mooie overwinning in de gecombineerde Inter I en PSG. Ze behaalde een score van 65.81%. Deze 10-jarige Kroon-elite sportmerrie is in eigendom van dhr. H. Seerden en het doel is Grand prix worden. De zware oefeningen beheerst Anna al behoorlijk goed en met instructrice Rita van den Engel en instructeur Sjak Laarakkers worden nog de puntjes op de i gezet.

Nathalie twijfelde nog om naar Oosterwolde af te reizen vanwege het warme weer, daar heeft Anna wat last van, maar ze heeft haar van te voren geschoren en Anna was in topvorm! Ook was ze de gelukkige winnaar van de fiets die er in de Subtop te winnen viel en daar was ze ontzettend blij mee. Nathalie heeft sinds twee jaar een eigen stal in het mooie Eesveen en rijdt daar meerdere paarden voor eigenaren.

De tweede plaats was voor Grieteke Oldenburger met haar zelf opgeleide Fysio Hippique Flabbergasted OSN (v. Uphill) met een score van 62.94%. Het witte lint was voor Harmina Holwerda die haar Ester fan ‘e Sjongedyk (Loadewyk 431) er mooi aan had staan en Grieteke op de voet volgde met 62.87%.

Zware tour
Mellanie Welles met Horses2fly Zander reed een nette proef in de zware tour. De Parcival-nakomeling liet hele mooie dingen zien ze kwamen op een score van 61.20 %.
Van simpele vos, toen Mellanie hem kocht, tot grand prix paard, dat had niemand verwacht. Er schuilt een mooi verhaal achter deze succes story. De toen 15-jarige Mellanie zag de 1,62m gelderse ruin van Parcival op internet staan, maar de koop ging niet door en Zander werd aan iemand anders verkocht. Na acht maanden kwam ze hem weer tegen en hij was weer te koop. De koop werd gesloten en zo kon de opleiding van de vierjarige Zander beginnen.

Zander liep wat op de voorhand en de aanleuning was ook nog niet zo heel makkelijk, maar gestaag ging het beter en beter. Door de zwangerschap van Mellanie heeft Zander een klein jaar niks gedaan, maar de rust heeft hem goed gedaan en hij pakte alles heel gemakkelijk op. En toen de wissels er eenmaal opzaten gingen ze als een speer. Mellanie zit ook met Horses2fly Zander in het project van MeiGrandPrixNeiGrandprix en is daar als junior begonnen, maar door haar goede resultaten opgeklommen naar de senioren en Grand prix geworden. Zo zie je maar weer doorzettingsvermogen en instelling kunnen je ver brengen in de sport!