Nederlandse dressuurploeg vierde op CHIO Aken, glansrol voor Emmelie Scholtens

  • 21 juli 2018 19:19

door: redactie, 21 juli 2018 19:19

blokjeAken | Stegen.net | Knhs
De Nederlandse dressuurploeg is vierde geworden in de landenwedstrijd van het CHIO Aken. De beste individuele prestatie van de formatie van bondscoach Rien van der Schaft kwam op het afsluitende onderdeel, de Grand Prix Special, op naam van Emmelie Scholtens. Ze werd met de hengst Apache twaalfde (74.043).

Duitsland herstelde zich van een mindere eerste dag en verdrong de Verenigde Staten van de eerste plaats. Dat kwam vooral door de prestatie van veelvoudig olympisch kampioen Isabell Werth, die na een zwak optreden op donderdag nu met Emilio de wedstrijd won (79.128). Denemarken werd derde.

De equipe van Oranje bestond naast Emmelie Scholtens uit Anne Meulendijks (MDH Avanti N.O.P.), Hans Peter Minderhoud (Zanardi) en Madeleine Witte-Vrees (Cennin).

Gemengde gevoelens
Bondscoach Rien van der Schaft kijkt met wat gemengde gevoelens terug. ,,We hadden best wel wat kansen om een plek hoger te komen, maar dan moet het allemaal net een klein beetje meer mee zitten. Hans Peter was heel goed aan de gang, maar halverwege ging het wat mis. Emmelie had wat foutjes, maar heeft mooie hoge scores gehaald. Dat zelfde geldt eigenlijk ook voor Madeleine. Debutant Anne Meulendijks heeft het als benjamin van ons team echt goed gedaan. Dat is voor de toekomst veel belovend. Het zat allemaal heel dicht bij elkaar, maar het had net iets meer mee moeten zitten voor de derde plaats.”

Jeanine Nieuwenhuis wint kür U25
Met een imponerende proef heeft KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis bij het CHIO Aken de U25 kür gewonnen. Samen met Tc Athene kwam Jeanine tot een score van 78.075%.

Van oor tot oor stralend nam de in Aken debuterende Nieuwenhuis de felicitaties in ontvangst. ,,De dingen die Athene goed kan, die deed hij niet goed maar geweldig”, vertelt Jeanine. ,,De wissels om de twee en het uitstrekken in galop bijvoorbeeld, hij bleef maar gaan en kwam ook weer zo makkelijk terug naar een hele kleine pirouette. Echt geweldig, hij blijft me iedere keer weer verbazen. Aken is echt iets anders dan alles wat ik al hiervoor gedaan heb. Athene lijkt er ook wel nog meer power van te krijgen om in deze entourage te mogen lopen. Door dat beetje extra werd het rijden eigenlijk alleen maar makkelijker dan normaal.”