Negende dressuurtitel voor Edward Gal, Adelinde Cornelissen pakt brons

  • 29 juli 2018 22:39
door: redactie, 29 juli 2018 22:39

blokjeErmelo | Stegen.net | Knhs
Edward Gal heeft voor de negende keer de Nederlandse dressuurtitel op zijn naam geschreven. Met Glock’s Zonik N.O.P. won hij in Ermelo zowel de Grand Prix als de Kür. Normaal gesproken bestaat het NK uit drie onderdelen, maar vrijdag werden vanwege de hitte de wedstrijden geschrapt. De Grand Prix Special werd daarom deze keer niet verreden.

Hans Peter Minderhoud eindigde met zijn jonge hengst Glocks’s Dream Boy als tweede. Het brons was voor Adelinde Cornelissen, die met met Aqiedo een plaatsje naar voren opschoof. ,,Ik ben absoluut tevreden. Altijd lekker als je goede scores krijgt. Nu eerst even rust en dan bouwen we weer op naar het WK”, aldus Edward Gal.

Brons voor Adelinde
,,Ik ben heel blij met brons”, lacht Adelinde Cornelissen. ,,Aqiedo liep super goed. Hij heeft de laatste tijd mega de stijgende lijn te pakken. Technisch was het nooit zo’n probleem, maar hij moest leren wat het was om in de ring te lopen. Het lijkt er op of Aqiedo het echt leuk gaat vinden. En dan gaat het goed. Ik denk nooit na over verwachtingen, maar ik ben super blij mee met brons. Leuk.”

  • Uitslag NK Dressuur 2018
    GOUD Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Zonik N.O.P. (v.Blue Hors Zack), 162,870
    ZILVER Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), GLOCK’s Dream Boy (v.Vivaldi), 156,152
    BRONS Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Aqiedo (v.Undigo), 152,717