Positieve geluiden in Norg over de samengestelde wedstrijdsport

  • 31 augustus 2018 11:33

door: Steven Stegen, 31 augustus 2018 11:33

📌 Norg
📝 paardensportnoord

I hurried into the local department Tpexam store to grab1 some 300-070 Study Guide last minute Chirsmas gifts. I looked 1Z0-061 Practice Test at all the people and grumbled2 to myself. I would be in 1Z0-144 practice test here forever and 98-367 study guide I 70-462 exam just had so much to do. Chirsmas was beginning to become such a drag. I kinda wished that I could just sleep 70-462 exam 300-070 Study Guide through Chirsmas. But I hurried the best I 70-462 exam could through all the people to 98-367 study guide 1Z0-144 practice test GCIH study guide the toy department. Once again I kind of mumbled3 to 1Z0-144 practice test myself 98-367 study guide at the prices of all these toys, and wondered if the 1Z0-061 Practice Test grandkids Prokeyshop would 98-367 study guide even play whit4 them. I found 1Z0-061 Practice Test myself in the doll aisle5. 1Z0-144 practice test Out of the corner of my eye 1Z0-061 Practice Test I saw a little boy about 5 holding a lovely doll.He kept touching6 her hair and he held her so gently. I could not seem to help myself. I just kept loking over GCIH study guide at the little boy 1Z0-061 Practice Test and wondered who 98-367 study guide the doll was for. I watched him turn to a woman Tpexam and he called his aunt by GCIH study guide name and said, “Are you sure I don’t have enough money?” She replied Tpexam a bit impatiently, 70-462 exam “You 70-462 exam know that you don’t have enough money for it.” The 98-367 study guide aunt told the little boy not to go anywhere that she had 70-462 exam to go and get 300-070 Study Guide some 300-070 Study Guide other things and would be back in a GCIH study guide few minutes. GCIH study guide And then she left Tpexam the aisle. 70-462 exam The boy continued to hold the doll. After a bit 1Z0-144 practice test I asked the boy who 1Z0-144 practice test the doll was 1Z0-144 practice test for. GCIH study guide He said, “It GCIH study guide is the doll my sister wanted so badly for 300-070 Study Guide Chirsmas. She Tpexam just knew 70-462 exam that Santa would bring it. “I 98-367 study guide told him that maybe Santa was 1Z0-144 practice test GCIH study guide GCIH study guide going to bring it . He said, “No, Santa can’t go Prokeyshop 300-070 Study Guide where my sister is…. I have GCIH study guide to give the doll to my Mama Prokeyshop to Prokeyshop take to her. “I Tpexam 98-367 study guide asked him where his siter was. He looked at me with the 98-367 study guide saddest 1Z0-144 practice test eyes and 98-367 study guide 98-367 study guide said, 98-367 study guide “She was gone 1Z0-061 Practice Test to be with Jesus.

My Daddy says that Mamma is going to 300-070 Study Guide have to go be with her.” My heart nearly stopped beating. Then the 70-462 exam boy looked at me again and said, “I told my Daddy to tell my Mama 300-070 Study Guide not to go yet. I told him to 300-070 Study Guide tell her 70-462 exam to wait till I got back from the 98-367 study guide store.” Then he asked Prokeyshop me if i wanted to see his Prokeyshop picture. I told him I’d love Tpexam to. He pulled out some picture 1Z0-144 practice test he’d had taken 300-070 Study Guide 1Z0-061 Practice Test at the front of the Tpexam store. He said, “I want my Mama to take this with her so Tpexam the dosen’t ever forget me. I love my 1Z0-061 Practice Test Mama so very much Prokeyshop and I wish she dind not have to leave me.But GCIH study guide Daddy says she will need 98-367 study guide to be with Prokeyshop my 1Z0-144 practice test sister.” I saw that the little boy Prokeyshop had lowered his head and had Tpexam grown so 70-462 exam qiuet. While 1Z0-061 Practice Test he was 300-070 Study Guide not looking I reached GCIH study guide into my purse and pilled out a handful of bills. I asked the little boy, “Shall we count that 1Z0-144 practice test miney one more time?” He grew excited and 1Z0-061 Practice Test said, “Yes,I just know it has Prokeyshop to be enough.” So I slipped my money in with his 1Z0-061 Practice Test and we began to 98-367 study guide count it . Of 1Z0-061 Practice Test course 1Z0-061 Practice Test it was plenty for the doll. He softly said, “Thank you Jesus for giving me enough money.” Then 98-367 study guide the boy said, “I just asked 1Z0-144 practice test Jesus Tpexam Prokeyshop to GCIH study guide give me enough money to buy GCIH study guide this doll Prokeyshop so Mama can take it 300-070 Study Guide with her to give my sister. And Prokeyshop he heard my prayer. I wanted to ask him give for enough to buy my Mama a white rose, but I didn’t ask him, 1Z0-144 practice test but he gave 70-462 exam me enough to Prokeyshop GCIH study guide buy the doll and a rose for my Mama. 70-462 exam Tpexam She 1Z0-061 Practice Test loves white rose so much. “In a few minutes the aunt came back and I wheeled my cart away. I could not 1Z0-144 practice test keep from thinking about Tpexam the little boy as I finished my shoppong in a ttally different spirit than 1Z0-061 Practice Test when I had started. And I kept remembering a story I had seen in the newspaper Tpexam several days 1Z0-144 practice test earlier about a drunk 300-070 Study Guide driver 300-070 Study Guide hitting a car and killing7 a little girl and the Tpexam Mother was GCIH study guide in serious condition. The family was deciding on Prokeyshop whether to remove the life support. Now 1Z0-061 Practice Test surely this little boy did Prokeyshop not belong with that story.Two days later I read in the paper where the family had disconnected the life 70-462 exam support and 70-462 exam the young woman had died. I could not forget the little boy 70-462 exam and just kept wondering if the two 300-070 Study Guide were somehow connected. Later that day, I could not help myself and I went out and bought aome white roses and took them to the funeral home where the yough woman was .And there she was holding a lovely white rose, the 300-070 Study Guide beautiful doll, and the picture of the little boy in the store. I left there in tears, thier life changed forever. The love that little boy had for his little Tpexam sisiter and his mother was overwhel. And in a split8 second a drunk driver had ripped9 the life of that little boy to pieces.

Is er toekomst voor de samengestelde wedstrijdsport, de eventing? In Norg geloven ze daar zeker in. Het afgelopen weekend werd daar het Noordelijk kampioenschap verreden, met veel enthousiaste deelnemers en veel publiek.

Jan Siegers SGW Norg
Jan Siegers is de grote drijvende kracht achter de samengestelde wedstrijd Norg.
Steven Stegen

Jan Siegers is de geestelijk vader en parcoursbouwer van de SGW in Norg. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Vlak voor het begin van de cross geeft hij nog een snelle rondleiding. ,,Er komt veel bij kijken. Het is veel werk om alles op te bouwen. Je hebt er gewoon heel veel vrijwilligers voor nodig. Op de beide wedstrijddagen zijn ruim honderd mensen in touw, van catering tot hindernisjury, tot bouwers.”

SGW Norg Anne-Wil van Diermen
Anne-Wil van Diermen en haar paard Estorile in de waterhindernis in Norg.
Steven Stegen

Het gebrek aan vrijwilligers is voor veel organisaties een probleem, daarin is de SGW niet uniek. Norg was ook ooit van de kalender, maar keerde terug. De SGW in Westerbork ging dit jaar niet door. Toch zegt Siegers dat de veelzijdige tak van paardensport in opkomst is. Het lijkt wel een beetje het kip en ei verhaal. Als er geen wedstrijden in de regio zijn, waarom zou je dan veel tijd steken in de veelzijdige training die nodig is? En als er geen deelnemers zijn, waarom zou je dan een (dure) wedstrijd organiseren?

SGW Norg Eddy Korringa
KNHS-official Eddy Korringa is positief over de stand van zaken binnen de SGW.
Steven Stegen

Ook Eddy Korringa, ook deze keer in Norg weer de KNHS-vertegenwoordiger, is positief over de ontwikkeling die de sport doormaakt. ,,Er is veel anadacht voor veiligheid en er zijn ook mooie wedstrijden. Het klopt dat we even een dipje hebben gehad, zo zijn Oenkerk en Westerbork gestopt. Maar we hebben een wedstrijd in Exloo, deze wedstrijd in Norg en dan straks nog die rond het Rono-strand, dus het gaat zeker niet slecht.”

Korringa ziet op de langere termijn veel perspectief voor deze tak van paardensport. ,,Je bent lekker buiten bezig en je bent ook heel intensief met je paard aan de gang. Je bent echt de hele dag onder de pannen. Dat trekt toch wel een hele specifieke groep paardenliefhebbers aan.”

De deelnemers komen zonder uitzondering vol enthousiasme over de eindstreep. ,,Dit is zo leuk om te doen!”, lacht amazone Dewi Gorter. ,,Je bent echt een hele dag met je paard bezig. Je rijdt eerst dressuur, dan heb je een springparcours en dan rijd je nog de cross. Dat is echt het hoogtepunt.”

De hoogste klasse die in Norg voor de paarden werd verreden was de klasse M, met Jordy Wilken als afgetekende winnaar. Hij eindigde met Amarillo na de dressuur, het springen en de cross op een totaal van slechts 28,7 strafpunten en bleef daarmee Bianca Hol met Sweet Dreams (38,5) en Noor Kuilboer metr Flo-Jo (40,0) ruimschoots voor. De klasse Z voor pony’s werd gewonnen door Jill Streppel, die met SB Chubby Lee als enige de wedstrijd uitreed.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});