Kenna Bakker maakt winnend debuut in ZZ-zwaar met geleend rijjasje

Kenna Bakker maakt winnend debuut in ZZ-zwaar met geleend rijjasje

22 oktober 2018 09:31 Uit

Door Petra Duindam
 
Leestijd: 3 minuten

♘ Franeker Kenna Bakker debuteerde bij de Subtop in Franeker succesvol in het ZZ-zwaar. Met De Merksen Ginfonia sloot ze haar eerste wedstrijd op dit niveau gelijk winnend af. Bakker reed de proef in een geleend rijjasje. De Grand Prix werd gewonnen door Gita Hoogers.

Kenna Bakker met Ginfonia (archieffoto)

In de eerste rubriek ZZ-zwaar was het Martha van der Meulen die met Stal de Mersken Benke de overwinning binnen haalde. Hierdoor zijn de punten behaald voor de lichte tour en mag de slipjas aan.

Wat wel een leuk verhaal is: Martha zocht een Fries voor haarzelf en Age Okkema van Stal de Mersken wist wel een 3 1/2 jarige hengst te koop. Zo gezegd zo gedaan. Martha heeft Benke beleerd en in het L gestart en besloot toch om Benke weer te verkopen. Maar de nieuwe eigenaar kon het toch niet helemaal met Benke vinden en toen heeft Age hem teruggenomen en geruild voor een andere Fries.

Martha van der Meulen won met Stal de Mersken Benke

Martha van der Meulen won met Stal de Mersken Benke de eerste ZZ-zwaar proef in Franeker.
Nienke Pater

Martha is toen haar ‘ex Fries’ weer gaan rijden en nu zijn ze licht tour startgerechtigd. Spijt heeft Martha niet dat ze Benke niet zelf teruggekocht heeft maar is wel super blij met deze resultaten. Martha krijgt les van Laura Zwart die zelf ook niet onverdienstelijk in de sport is. De tweede plaats in deze proef was voor Romee de Jager met Ferinet. In de tweede proef werd Martha tweede en wist Annigje Tolman met Woodstock de proef te winnen.

Geleend rijjasje

In de middag werd, door de vele inschrijvingen, een tweede ZZ zwaar rubriek uitgeschreven en hier ging de overwinning naar Kenna Bakker met De Merksen Ginfonia. Kenna, die net verhuisd is naar een nieuwe plek, waarbij ze ook haar paarden kan stallen, was even vergeten om haar jasje mee te nemen. Ze dacht dat haar moeder hem had en haar moeder dacht dat Kenna hem zelf had meegenomen. Lichte paniek, maar gelukkig was daar Minke Woerts die haar een jasje en plastron uit kon lenen. Dat geluksjasje krijg Nina vast niet meer terug, want ook de tweede proef werd winnend afgesloten. Wendy Kuiken met Victorie Boogie werd tweede en Ivonne Lawrence met DGH Con Air derde.

De samengevoegde Prix St. Georges en de Inter I werd gewonnen door Wendy Okkema met Stal Okkema’s Eos. Als tweede eindigde Iris Klaassen met Denzel B. Op de derde plaats was het Iris Sijtsma die met De Mersken Eye Catcher SF haar prijs op mocht halen. Iris was in het eerste project MGPNGP geselecteerd als junior, maar nu in MGPNGP 2.0 is ze door Rien van der Schaft geselecteerd als senior en dat werpt nu al zijn vruchten af.

Tuigpaard gefokt

Winnares van de Grand Prix werd Gita Hoogers met Brooklyn. Deze 12-jarige merrie is tuigpaard gefokt (v. Moneymaker x Manno) en drachtig van Hexagon’s Double Dutch, wat weer een zoon van Johnson is.

Gita Hoogers en haar tuigpaard gefokte Brooklyn.

Gita heeft erg fijn gereden,met de anders toch wel wat sensibele merrie, maar door de dracht is het ergste “randje”er wat af. Rita heeft nu twee keer boven de 65% gereden en mag hierdoor ook internationaal gaan starten ‘maar eerst het veulen er maar uit’ dan zien we wel verder, aldus Gita. Ze krijgt al jaren les van Janette Bouwman en dat bevalt nog steeds prima!

Nathalie Vorenhout debuteerde met Anna van de ‘Haffrie hoeve’ in de Inter2 en reed haar Anna ook meteen in de winst. ♘ Stegen.net