Bijna 200 vrijwilligers in touw bij Indoor Hartje Drenthe in Beilen

Share
  • 3 december 2018 14:17

door: Fred Lubbers, 3 december 2018 14:17

🔴 Beilen
Bijna tweehonderd vrijwilligers steken eind december en begin januari hun handen flink uit de mouwen voor Indoor Hartje Drenthe. Het evenement in Beilen beleeft de 31e editie.

De hal van de Stroomruiters in Beilen.
📸 Henk Lomulder

In de prachtige manege van de paardensportvereniging Stroomruiters in Beilen zetten de vrijwilligers zich in voor vier dagen dressuur- en tien dagen springsport. Van parcourshulp tot kantinemedewerker moeten bijna 130 functies worden ingevuld tijdens het concours.

Tijdens het concours Indoor Hartje Drenthe komen enkele honderden deelnemers in de ring. Van vrijdag 28 december tot met donderdag 3 januari worden de dressuurproeven gehouden, waarbij op de eerste dag de paarden in de L en M klassen voor het voetlicht treden. Op 29 december komen de ponyruiters aan bod met de klassen L2, M1 en M2. Dit is tevens de derde selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen van Drenthe.

Woensdag 2 januari is een gecombineerde dag met B paarden en B en L1 pony’s en donderdag 3 januari komen de zware klassen Z1 en Z2 pony’s en Z1, Z2 en ZZL paarden in actie. Voor de paarden is dit de derde selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen Drenthe.

Tweede deel

Het tweede deel van het grootse concours hippique begint vrijdag 4 januari met het springen voor pony’s B en een dag later pony’s L. Vanaf vrijdag 11 januari zijn de paarden aan de beurt met de klassen BB en B, zaterdag 12 januari BB, B en L, zondag 13 januari B en L paarden en dinsdag 15 januari opnieuw BB en B paarden. Voor de B en L paarden en pony’s is dit concours tevens de selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen Drenthe.

Woensdag 16 januari staan de L combinaties in de ring, de M-paarden op donderdag 17 januari en vrijdag 18 de M, Z en ZZ combinaties. ’s Avonds is de finale voor B en L paarden. Op de slotdag, zaterdag 19 januari, komen er opnieuw pony’s voor het voetlicht (M, Z en ZZ) en ’s avonds staan de finales centraal. Eerst de finale M en daarna het klapstuk van Indoor Hartje Drenthe de Grote Prijs van Beilen voor Z en ZZ combinaties.

Oostermoerkei

Stroomruiters faciliteert, vanwege haar topaccommodatie, dit jaar ook de finales dressuur en springen voor de “Oostermoerkei”, een competitie voor jonge paarden met drie voorrondes in Dalerveen (1-12), Zuidwolde (8-12) en Bronneger (15-12). De dressuurfinale, voor 3, 4 en 5 jarige paarden, is op 30 december in Beilen. De springfinales voor 4 en 5 jarige paarden is op 8 januari. De jury wordt die dag gevormd door Arjan Vos en topruiter Harrie Smolders, afgelopen zomer enige tijd de beste ruiter van de wereld.
Alle wedstrijden, ook de finales, zijn gratis te bezoeken. De manege is te vinden aan de Hoefslag in Beilen.