archief
contact
+31 6 53239630

Fleur Holleman KNHS-kampioen pony’s

🔴 Ermelo
Fleur Holleman uit Huissen won bij het KNHS-kampioenschap voor pony’s klasse ZZ de titel. Noordelijk succes was er ook: Annelin Pot werd reservekampioen B cat C. en Robin Windstra werd hier derde. Aisha Smit (Staphorst) werd kampioen M D/E. Ook Lotte van der Kaaij (tweede in M-C) en Amber Krul (derde in M-C) vielen in de prijzen.

In de laatste en zwaarste springrubriek van het KNHS-kampioenschap voor de pony’s, wisten zes combinaties de barrage te bereiken nadat ze twee foutloze manches hadden gereden. In dit ZZ kampioenschap ging de winst na een uitgekiende barrage rit naar Fleur Holleman met Venery Dew-Drop.

Het zilver ging naar Marinka Keus die er bewust voor koos om op een foutloze ronde te mikken en niet heel hard te rijden. De ervaren Pam Nieuwenhuis realiseerde de snelste tijd in de barrage, maar moest dit bekopen met een springfout van haar Seraja waarmee ze derde werd. ,,In de eerste manche had ik nog wat kleine foutjes, die ik gelukkig wel op kon lossen. Over de tweede manche en de barrage was ik heel tevreden”, vertelt de 15-jarige kampioene.

In het Z waren na deze twee omlopen zes combinaties nog steeds foutloos en daarmee geplaatst voor de barrage. In die barrage was het de 14-jarige Babette Haanschoten met Kensington die foutloos de snelste tijd op de klokken bracht en daarmee kampioen werd.

Reservetitel Yfke Priem

In het Z cat. C was Sara van den Hout (Oost West en Middelbeers) met haar pony Yros de enige foutloze en dus de kampioene. De Friese amazone Yfke Priem (Franeker) pakte de reservetitel. Met Hentel kreeg ze een springfout, maar reed ze wel lekker snel rond.

Ook in het M-springen voor D/E pony’s wisten weer veel combinaties de barrage te bereiken met als gevolg razendsnelle ritten. Het goud ging naar de 16-jarige Aisha Smit (Staphorst) met De Leijen’s Kim. ,,Ik ben echt heel blij. Ze is best heet en niet zo heel makkelijk. Een paar maanden geleden waren we ook wat minder in vorm, maar nu ging het heel fijn.”

Het M-C kwam op naam van Lex Gijsen en bracht zilver voor Lotte van der Kaaij (Franeker) en haar pony Sjakkalakka MH. In het L-DE was er een mooie derde plaats voor Lisanne Stroeve (Slagharen) met Reigershoeve Dirk.

In de klasse B, waarin de rijstijl werd beoordeeld door bondscoach Edwin Hoogenraat, was er Noordelijk succes voor Annelin Pot. De amazone uit Gasselte werd reservekampioen in de categorie C metCoco, waarmee ze 80 punten kreeg voor rijstijl.

Annelin Pot leeft voor haar pony Coco

De 12-jarige Annelin Pot, die reservekampioen klasse B cat. C werd, leeft voor haar pony Coco. De pony werd twee jaar geleden gekocht en had alleen dressuur gelopen.

De familie dook eens in de afstamming van Coco en ontdekte dat deze 9-jarige New Forest pony een goede vader te hebben, die in Zweden internationaal sprong. Annelin richtte zich met hulp van haar moeder Anda Pot vanaf toen meer op het springen en door veel te trainen kwamen de successen al snel. ,,Ze leeft echt voor haar pony”, vertelt haar moeder.

In 2018 werd Annelin met Coco twee keer reservekampioen en begin dit jaar volgde de Drentse titel in Beilen, wat goed was voor het startbewijs op het KNHS-kampioenschap in Ermelo.

Bij de eerste ronde op het kampioenschap had Annelin toch wel een beetje last van zenuwen, maar Coco redde haar en ze bleven foutloos. De ronde was minder vloeiend dan normaal, maar bondscoach en jurylid Edwin Hoogenraat gaf toch nog 73 punten voor de mooie natuurlijke houding en zit.

In de barrage herpakte Annelin zich heel knap en reed ze voor wat ze waard is. Ook nu bleef ze foutloos en voor de manier van rijden kreeg ze nu 80 punten, goed voor zilver. Moeder Anda is ontzettend trots. ,,Ze heeft dit echt verdiend! Ze zit niet in een beloftenplan, heeft geen dure pony of dure lessen, maar heeft het allemaal zelf gedaan, gewoon door er heel veel tijd en liefde in te steken.”

Bron: Stegen.net
📸 Arjen Schilperoord

🔴 Stegen.net | Knhs

Belangrijkste uitslagen

Klasse ZZ cat. D/E
Goud Fleur Holleman (Huissen) – Venery Dew-Drop, 0/0/0/34.91 sec
Zilver Marinka Keus (Ermelo) – MIK’ De Roodwilligen Duke, 0/0/0/42.45 sec
Brons Pam Nieuwenhuis (Westervoort) – Seraja, 0/0/4/33.22 sec

Klasse Z cat. D/E
Goud Babette Haanschoten (Scherpenzeel) – Kensington, 0/0/0/34.50 sec
Zilver Logan Fiechter (Gilze) – Minerva For Play, 0/0/0/34.84 sec
Brons Mart IJland (Denekamp) – Invisible “E” van het Juxschot, 0/0/0/35.11 sec

Klasse Z cat. C
Goud Sara van den Hout (Oost West en Middelbeers) – Yros, 0/029.46 sec
Zilver Yfke Priem (Franeker) – Hentel, 0/4/28.64 sec
Brons Meredith Baan (Lunteren) – Te Amo, 0/4/29.45 sec

Klasse M cat. D/E Harry’s Horse prijs
Goud Aisha Smit (Staphorst) – De Leijen’s Kim, 0/0/28.15 sec
Zilver Chantal Nijhof (Neede) – Elshofs Emma, 0/0/29.02 sec
Brons Britt Driessen (Beesel) – Denzel, 0/0/29.23 sec

Klasse M cat. C Hartog prijs
Goud Lex Gijsen (Pey) – Hopstein Diamond, 0/0/27.90 sec
Zilver Lotte van der Kaaij (Franeker) – Sjakkalakka MH, 0/0/28.25 sec
Brons Amber Krul (Staphorst) – Spartacus, 0/0/29.44 sec

Total
16
Shares
0 deel
0 deel
16 deel
0 Tweet
0 deel