archief
contact
+31 6 53239630

Derby van Drenthe bij Hippisch Holtrijk prooi voor Lennard de Boer

🔴 GROLLOO Met Lennard de Boer als winnaar van der Derby van Drenthe kreeg de vijfde editie van Hippisch Holtrijk een winnaar van formaat. De Boer klopte in de barrage twee tegenstanders met zijn relatief onervaren 7-jarige paard Hercules.
Wethouder Bas Luinge van Aa en Hunze overhandigt de eerste prijs aan Lennard de Boer.

🔴 Grolloo
Met Lennard de Boer als winnaar van der Derby van Drenthe kreeg de vijfde editie van Hippisch Holtrijk een winnaar van formaat. De Boer klopte in de barrage twee tegenstanders met zijn relatief onervaren 7-jarige paard Hercules.

Hippisch Holtrijk 2019 Lennard de Boer
Lennard de Boer rijdt Hercules naar de overwinning in de Derby van Drenthe bij Hippisch Holtrijk.
📸 Steven Stegen

De Derby van Drenthe werd de geslaagde afsluiting van het eerste lustrum van Hippisch Holtrijk. Er verschenen 19 combinaties aan de start in het derbyparcours dat Willem Schepers had ontworpen. Lennard de Boer reed als derde en zette met Hercules een gedegen foutloze rit neer.

Barrage

Het duurde vervolgens tot de 13e rit alsvorens een barrage zeker was. Het was Denies Christian Sanjaya die met Barco van der Valckenborg (v. Darco), voorheen gereden door Maureen Bonder, ook alle hindernissen in tact wist te laten.

Thomas Gangl werd met Gyonneke tweede.
📸 Steven Stegen

Bijna aan het eind van de wedstrijd voegde Thomas Gangl zich met Gyonneke (v. Boss) nog bij het selecte gezelschap voor de barrage. Lennard de Boer besloot zijn tweede paard, de succesvolle merrie Falanita, niet meer te starten.

Lennard de Boer was in de barrage als eerste aan zet. De ruiter uit De Wijk reed opnieuw sterk en zette een foutloze ronde neer in 45.92. Daarna ging Denies Christian Sanjaya in de aanval, vanaf de zijlijn luidkeels aangemoedigd door zijn instructeur Daan van Geel. De Indonesische ruiter leek op weg naar een stunt, maar op de voorlaatste oxer werd zijn paard te vlak en gingen de balken er af, waarna een te ruime wending naar de laatste sprong volgde.

Beelden van de prijsuitreiking

Alleen Thomas Gangl zou De Boer nog kunnen kloppen. De ruiter uit Scharmer deed een knappe poging, maar moest met Gyonneke met een tijd van 46.70 toch bijna een seconde toegeven op Lennard de Boer, die daarmee de eerste prijs van duizend euro in de pocket had.

Niet op gerekend

,,Ik had er niet op gerekend”, zei Lennard de Boer na de huldiging. ,,Hercules is nog maar 7 jaar en nog redelijk onervaren. Hij moest hier vooral routine opbouwen, maar hij pakte bijzonder goed aan. Mooi om hier te winnen, het is een leuk evenement, met een goede bodem en goed georganiseerd.”

In de Medium Derby, op M-niveau, zette Wim Pomp prachtige prestaties neer. De ruiter uit Beilen won deze wedstrijd met Ice (v. Quality Time) en werd bovendien tweede met Gaudi Chou Chou. Thomas Gangl deed het ook hier goed met zijn derde plek op Diamond.

Uitslag Derby van Drenthe 2019
ruiter paard
1. Lennard de Boer Hercules
v. Spartacus TN
0-45.92
2. Thomas Gangl Gyonneke
v. Boss
0-46.70
3. Denies Christian Sanjaya Barco v.d. Valckenborg
v. Darco
4-47.20

Total
20
Shares
0 deel
0 deel
20 deel
0 Tweet
0 deel