Actievoerders verstoren rit Marc Houtzager: ‘het zijn idioten’

Share
  • 25 augustus 2019 18:42

door: redactie, 25 augustus 2019 18:42

Rotterdam
STEGEN.NET

Een ongekend tafereel vanmiddag bij de finale van het EK Rotterdam. Twee actievoerders probeerden de rit van Marc Houtzager te verstoren. De ruiter uit Rouveen trok zich er niks van aan en kreeg na zijn rit een enorm applaus.

streaker EK Rotterdam
Streakers met de tekst Stop Horse Slavery verstoorden de rit van Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero tijdens de finale.
📸 Jacob Melissen

De twee activisten verschenen ineens in de wedstrijdbaan. Ze wilden aandacht vragen voor de in hun ogen mishandeling en misbruik van paarden. 

Houtzager zei na afloop geen enkel begrip te hebben. ,,Ik heb geen moment gedacht om te stoppen, want ook de bel klonk niet. Ik weet niet eens of ik die wel gehoord zou hebben als de jury gebeld had. Hier heb ik helemaal geen begrip voor, wij zijn goed voor onze paarden. Het zijn een stelletje idioten,” aldus Houtzager.

Uiteindelijk werden de activisten tegengehouden, waardoor Houtzager zijn ronde kon afmaken en zonder fouten over de finish kwam. De tijdfout die hij opliep werd later door de jury ongedaan gemaakt. De actievoerders zijn overgedragen aan de politie.

De organisatie van het EK paardensport in Rotterdam noemde het incident met de dierenactivisten na afloop ‘heel vervelend’. ,,Het is niet alleen vervelend maar het was ook gevaarlijk’’, aldus een woordvoerder. ,,We moeten nog wat uitzoeken. We weten niet wie het waren en wat ze nu precies van plan waren.”