Jan Alberts stopt na bijna 45 jaar als jurylid

Jan Alberts stopt na bijna 45 jaar als jurylid

10 december 2019 16:07 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

📌 Erica
📝 STEGEN.NET

Op vrijdag 6 december 2019 heeft Jan Alberts uit Exloo, op 89-jarige leeftijd, zijn laatste wedstrijd gejureerd in het Hippisch Centrum Emmen te Erica. Daarmee kwam er een einde aan een imposante carrière in de dressuursport en diverse bestuursfuncties.

Jan Alberts is na bijna 45 jaar gestopt met jureren.

De organiserende vereniging, Stichting Dressuurconcoursen Noord-Nederland en KNHS Regio Drenthe hebben gemeend Jan Alberts in het zonnetje te zetten. Samen met beide dochters uit Groningen en Aruba begon Alberts afgelopen vrijdag met het beoordelen van de Z1/Z2 dressuur paarden. De aanwezigheid van zijn beide dochters was voor hem een grote verrassing.

Alberts heeft zich in de paardensport ingezet als jurylid (afdelingsdressuur & t/m Z2 dressuur), maar is o.a. ook betrokken geweest tentoonstelling vereniging “Het Zuidenveld”, de Runderuiters te Emmer-Compascuum, KNHS Ermelo en de KNHS Regio Drenthe. In 2006 kreeg Alberts de Gouden speld van de KNHS voor al zijn werkzaamheden.

Jan Alberts (rechts) en Hes van der Wal, in de jaren ’90 voorzitters in de KNHS-regio’s Drenthe en Groningen.

Diverse ruiters en juryleden kwamen Alberts bedanken voor bewezen diensten. Alberts werd en wordt zeer gewaardeerd door veel ruiters/amazones, collega juryleden en organiserende verenigingen.

Met dank aan Tineke en Bart de Wal.