archief
contact
+31 6 53239630

Ace on Top beste vierjarige in finale Oostermoer Kei

📌 BEILEN – Ace on Top (Atomic Z x For Keeps), gereden door Rianne Visscher, was zaterdagavond bij Indoor Hartje Drenthe de beste vierjarige. Rob Ehrens en Arnold Kootstra fungeerden als jury bij de Oostermoer Kei in de manege van de Stroomruiters.
Ace on Top Z (Atomic Z x For Keeps) met amazone Rianne Visscher en jurylid Rob Ehrens.

📌 Beilen
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Ace on Top (Atomic Z x For Keeps), gereden door Rianne Visscher, was zaterdagavond bij Indoor Hartje Drenthe de beste vierjarige. Rob Ehrens en Arnold Kootstra fungeerden als jury bij de Oostermoer Kei in de manege van de Stroomruiters.

Dat ons land over een aantal zeer talentvolle jonge KWPN-springpaarden beschikt, bleek in Beilen. Tijdens de finale van de Oostermoer Kei kwamen zowel drie- als vierjarige paarden in de ring en de combinaties werden beoordeeld door de bondscoach van de Nederlandse springruiters Rob Ehrens en Arnold Kootstra, inspecteur van het KWPN Drenthe.

Ace on Top Z (Atomic Z x For Keeps) met amazone Rianne Visscher en jurylid Rob Ehrens.
📸 Fred Lubbers

Beide juryleden waren het er duidelijk over eens, de kwaliteit van de voorgebrachte jonge paarden was goed te noemen. Ehrens sprak van ,,een stel fijne paarden, waar kwaliteit in zit die zeker niet onder doet voor jeugdige springpaarden elders in het land”.

Bij de vierjarige paarden maakte Ace on Top Z (Atomic Z x For Keeps) de beste indruk. Gereden door Rianne Visscher uit Meeden maakte deze ruin in twee parcoursen geen enkele fout en kreeg een welluidende beoordeling van de twee juryleden. Het fokproduct van fokker Keltjens uit Velden werd door de bondscoach ‘een heerlijk paard’ genoemd.

In de eerste ronde werden maar liefst 48,5 punten aan de combinatie toebedeeld. In de tweede ronde, met de drie beste combinaties uit de eerste ronde, stelden Visscher en Ace on Top Z wederom niet teleur. Het leidde er toe dat Ace on Top Z, eigendom van Stal Brouwer en James Gill Martin, met de eerste prijs ging strijken.

Als tweede eindigde de schimmel Kansas (Emir R x Furore) van fokker Jeuring uit Gieten en gereden door Gertjan Bekkers en als derde een andere Kansas (Quidan Sohn x Voltaire) van de familie Schaaphok uit Schoonloo en gereden door Christa Schaaphok.

Driejarigen

Bij de finale van de driejarige paarden was bijzonder opvallend dat de eerste vier plaatsen alle waren weggelegd voor nakomelingen van de hengst Gullit HBC. Met kop en schouders stak de ruin Los Limbos (Gullit HBC x Cartano) er bovenuit. Dit paard, gefokt door Koch en van Dijke uit Bergen op Zoom en bereden door Sjieuwke Couperus kreeg een waardering van 43,5 punten. Bondscoach Ehrens sprak over een ‘lekker los galopperend paard, met goede reflexie en een groot vermogen’.

Op afstand werd Lugano H&H (Gullit HBC x Numero Uno), gereden door Regina Leeuwen tweede met 38,5 punten en de derde plaats werd opgeëist door Lavona HBC (Gullit HBC x Alicante HBC), eveneens gereden door Regina Leeuwen. Zij kreeg van Ehrens en Kootstra 37 punten toegewezen.

Totaal kwamen er in de manage van de Stroomruiters in Beilen, waar de finale van de Oostermoer Kei werd verreden, 22 combinaties in de ring. ,,Het geeft een mooi beeld van het niveau van de fokkerij”, liet Ehrens na afloop weten.

De finale van de Oostermoer Kei maakte deel uit van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe. De organiserende vereniging Stroomruiters gaat komende vrijdag verder met het concours. Op zaterdagavond 18 januari is de hoofdschotel van Indoor Hartje Drenthe, de Grote Prijs van Beilen. Daarin komen tal van regionale toppers in de ring. Alle dagen is het evenement gratis te bezoeken.


Total
6
Shares
0 deel
0 deel
6 deel
0 Tweet
0 deel