archief
contact
+31 6 53239630

Gerrit Veenstra gemakkelijk naar zege bij Junioren in Exloo

📌 EXLOO – Gerrit Veenstra zette bij de KNHS Jeugd Topsportcompetitie in Hippisch Centrum Exloo een prachtig resultaat neer. De ruiter uit Drachtstercompagnie won met Loridon van T&L bij de Junioren. ,,Ik hoefde niet eens alles uit de kast te halen”, aldus de Friese winnaar.
Gerrit Veenstra Loridon van T&L

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET | KNHS

Gerrit Veenstra zette bij de KNHS Jeugd Topsportcompetitie in Hippisch Centrum Exloo een prachtig resultaat neer. De ruiter uit Drachtstercompagnie won met Loridon van T&L bij de Junioren. ,,Ik hoefde niet eens alles uit de kast te halen”, aldus de Friese winnaar.

De wedstrijd in Exloo was de derde in de reeks. Voor Gerrit Veenstra was deze wedstrijd zijn eerste start dit seizoen in de KNHS Jeugd Topsportcompetitie 2020.

Gerrit Veenstra Loridon van T&L
Gerrit Veenstra met Loridon van T&L (archief)
📸 Steven Stegen

Veenstra: ,,Tijdens de eerste wedstrijd van de competitie reed ik in bij Indoor Groningen in Zuidbroek en de tweede wedstrijd in Vragender miste ik omdat ik op Jumping Amsterdam mocht starten. Ik heb met bondscoach Luc Steeghs afgesproken dat ik twee wedstrijden van de competitie en de finale rijd. Ik geloof dat Luc of Rob Ehrens ervoor gezorgd hebben dat ik op Jumping kon rijden.”

De junior begon het jaar 2019 ook goed in de competitie. ,,Vorig jaar won ik al twee wedstrijden van de competitie en nu in Exloo ging het ook goed”, lacht Gerrit. ,,Er waren maar twee van de 22 starters foutloos. Ik hoefde in de barrage niet eens alles uit de kast te halen om te winnen.”

Veenstra maakte vorig jaar al deel uit met zijn Belgisch gefokte Loridon van T&L van het EK-team in De Wolden en ook voor dit jaar heeft de ruiter uit Drachtstercompagnie zijn zinnen gezet op de titelstrijd. ,,Het EK staat zeker op de planning. Het is nu nog vroeg in het seizoen. De vorm is er al, maar het hoeft pas in de zomer te gebeuren.”

Meike Zwartjens, in de vorige wedstrijd derde, reed Twister de la Pomme in de barrage naar de tweede plaats. Met een tijdfout in het basisparcours van ontwerper Jos Brinkman eindigde Lianne Korevaara met Havanna op plaats 3.

Children

De brede top bij de Children kreeg in Yfke Priem een goede winnares. Met de vorig jaar door Wesley de Boer gestarte Esprit de Pomme was de Friese amazone in de barrage bijna twee seconden sneller dan Anouk Tolboom en Everton.

Thijmen Vos, vorig jaar lid van het gouden EK-team, bracht nu Calgary 56 uit en bereikte de derde plaats met een foutloos resultaat in de barrage. De helft van de 18 combinaties plaatse zich voor de barrage. Naast de winst was er voor Yfke Priem een mooie vijfde plaats met de ervaren Whipped Cream. De stijlvol en sterk rijdende Britt Schaper reed Chillow naar de vierde plaats.

Van de twaalf Young Rider-combinaties bleven alleen Koen Westendorp en Elike Morsink foutloos over het basisparcours. In de barrage wist Westendorp zijn Zirocco Blue VDL-nakomeling Helsinki sneller over de finish te sturen als Elike Morsink met de fanatieke Dakina II, de winnaars van de eerste wedstrijd in Bunschoten.

Pony’s

Anne Feenstra won de ZZ rubriek voor ponycombinaties. Haar pony Knud van Orchids was de enige in de rubriek die alle balken liet liggen. Myla van Andel was met Uriel de snelste vierfouter in het basisparcours en eiste daarmee de tweede plaats op. Emile Drenth was met zijn fraaie Oscar den Beekerheide als derde geplaatst, net als bij de eerste wedstrijd in Bunschoten.

De KNHS Topsport Jeugdcompetitie heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming in de springsport bij de Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. De competitiewedstrijden worden verreden op mooie, representatieve accommodaties en zullen een goede voorbereiding zijn op deelname aan internationale wedstrijden. Naarmate de competitie vordert, zullen de parcoursen zwaarder worden. De KNHS bondscoaches en parcoursbouwers van betreffende evenementen, zullen hier in overleg invulling aan geven.

🔴 Stegen.net | KNHS

Total
32
Shares
gerelateerde berichten
Total
32
Share