Vereniging het Groninger Paard heeft nieuw bestuur

Share
  • 28 oktober 2020 16:16

door: redactie, 28 oktober 2020 16:16

🐴 Steenderen
📝 paardensportnoord | Persbericht

Vereniging het Groninger Paard heeft een compleet nieuw bestuur. De nieuwe bestuursleden werden op de algemene ledenvergadering gekozen. Hannah Kaptijn fungeert als voorzitter.

De Vereniging het Groninger Paard zet zich in voor het behoud en naamsbekendheid van het ras door middel van promotie en toezicht op de kwaliteit van het stamboek. Dit allemaal met het doel om de levensvatbare populatie Groningers te behouden door middel van het fokken van sterke en gezonde paarden die hoog scoren op veelzijdigheid, betrouwbaarheid, nuchterheid en kracht.

Het Groninger paard.
📸 Claudia Dermois

De vijf kandidaten die zich hadden aangemeld voor het nieuwe bestuur zijn afgelopen zaterdag allemaal aangenomen tijdens de ledenvergadering om daarmee het stokje over te nemen van Hinke Cnossen, die na jarenlange inzet voor de vereniging een stap terug doet.

Jongere generatie

Er was vanuit de leden veel hulde en dankbaarheid voor haar jarenlange inspanningen. Het bestuur bestaat voor het eerst sinds jaren ook uit een jongere generatie Groninger liefhebbers- en fokkers. Dit zorgde voor enthousiaste reacties onder de leden. Gerrit Tacken, voorzitter van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen waar het Groninger Paard één van is, feliciteert het nieuwe bestuur en de vereniging met deze ontwikkeling.

Een nieuw, jong en energiek bestuur zal de Vereniging het Groninger Paard en het ras met plezier voortzetten, en daarmee dit fantastische ras weer verder op de kaart gaan zetten. Het nieuwe bestuur zal aankomende tijd nog ondersteund worden door de gewaardeerde oud-bestuursleden Peter Kats en Harm Beekhuis.

Nieuwe bestuursleden het Groninger Paard
Hannah Kaptijn ‚Äď Voorzitter
Kristel van der Wal
Sanne Merks
Lotte Merks
Aldert Omta