archief
contact
+31 6 53239630

FEI pompt geld in finales wereldbeker Gothenburg

📌 GOTHENBURG – De FEI springt financieel fors bij om mogelijk toch de finales van de wereldbeker dressuur en springen te kunnen houden in Gothenburg. Financieel en organisatorisch zijn de finales rond, maar corona kan toch nog een streep door het evenement zetten.
Harrie Smolders
Harrie Smolders en Monaco tijdens de wereldbeker van Jumping Amsterdam 2020.
📸 FEI | DigiShots

📌 Gothenburg
📝 paardensportnoord

De FEI springt financieel fors bij om mogelijk toch de finales van de wereldbeker dressuur en springen te kunnen houden in Gothenburg. Financieel en organisatorisch zijn de finales rond, maar corona kan toch nog een streep door het evenement zetten.

Volgens Zweedse media wil de FEI miljoenen Kronen in de Göteborg Horse Show steken, omdat de ruiterbond er veel aan is gelegen om de finales doorgang te laten vinden.

Harrie Smolders
Harrie Smolders en Monaco tijdens de wereldbeker van Jumping Amsterdam 2020.
📸 FEI | DigiShots

De Zweedse teamcaptain Henrik Ankarcrona is er blij mee. ,,Gezien het feit dat we in de zomer van 2021 Olympische Spelen hebben om ons op voor te bereiden, is het ongelooflijk belangrijk dat de finale van de wereldbekert kan worden voltooid.”

,,Financieel en organisatorisch maak ik me geen zorgen. Het is de ontwikkeling van de pandemie die de rem nog kan zetten”, zegt Lotta Nibell van de organisatie in Zweden.

Onduidelijk is nog of publiek ook welkom zal zijn. Ook is nog niet bekend welke ruiters aan de start kunnen komen, ook gezien het uitvallen van de selecties.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel