Aafke Scharft dressuurkampioen in Groningen: ‘het is fantastisch’

Share
  • 26 juli 2021 18:40

door: Steven Stegen, 26 juli 2021 18:40

📌 Groningen
📝 paardensportnoord

Aafke Scharft is de nieuwe Groningse dressuurkampioen in het ZZ-licht. De amazone uit Appingedam zegevierde met Holly (v. Connaisseur). Bij het springen in het Stadspark schitterde Marianne Boerema, met titels in het ZZ en Z.

In de afsluitende kür kwamen zes combinaties aan de start. Daarbij kwamen Aafke Scharft en haar Holly als besten uit de bus. ,,Het kampioenschap in het ZZ-licht is natuurlijk helemaal fantastisch, mede omdat ik met eerdere paarden niet hoger ben uitgekomen dan het Z2 en ik Holly zelf heb opgeleid onder begeleiding van Christa Larmoyeur”, aldus de kampioene.

Aafke Scharft met Holly.
📸 Desiree Sipsma

Scharft had met Holly al eerder succes. ,,Ik ben met dit paard ook Gronings kampioen geweest in het M2 en winnaar van Indoor Tolbert in het M2. Holly is een werklustige, sensibele maar goudeerlijke merrie. Ze heeft veel kwaliteiten en zit nog lang niet aan haar top. Mijn doel is de komende tijd de oefeningen verder te perfectioneren want er is nog genoeg ruimte voor verbetering, daarna wil ik ZZ-zwaar gaan starten”, vertelt Aafke Scharft.

Marianne Boerema op weg naar de titel.
📸 Arjen Schilperoord

De Groningse titel in het Z2 was voor Lisa van der Molen met Venture (v. Londonderry). In het Z1 was de titel voor Syrah van de Rovaart en Kasjmier B (v. Governor). Het M2 werd aangevoerd door Saskia Knol met SCG’s Kawendy. Linda Kouwenhoven was in het M1 niet te kloppen met Superhorse Landlord.

Marianne Boerema

Het Gronings kampioenschap springen werd in het Stadspark gedomineerd door Marianne Boerema. In het ZZ volgde een barrage met drie deelnemers, met Boerema en Allegre als winnaars. Daarvoor was Boerema al gehuldigd als kampioen in het Z met Pegasus Blue.