Drie bestuursleden CH De Wolden stappen op: ‘chemie en respect zoek’

  • 28 augustus 2021 11:53

door: Steven Stegen, 28 augustus 2021 11:53

📌 Veeningen
📝 paardensportnoord

Drie bestuursleden van het CH De Wolden, inclusief voorzitter Christiaan Hendriksen, zijn per direct opgestapt. ,,Het is met pijn in het hart, maar we kijken trots terug”, zo laten de vertrokken bestuursleden weten.

Naast Hendriksen hebben ook Peter Pluijter en Remmo Hendriks hun bestuursfunctie neergelegd. ,,Na een lange periode waarin wij als bestuur op een leuke, collegiale, collectieve en respectvolle manier met elkaar omgingen, hebben we moeten vaststellen dat dit de laatste tijd binnen het bestuur niet meer mogelijk was”, zo staat op Facebook te lezen.

Voorzitter Christiaan Hendriksen en winnaar Jur Vrieling in 2015.
Christiaan Hendriksen naast winnaar in 2015 Jur Vrieling.
📸 Steven Stegen

Christiaan Hendriksen wil desgevraagd niet al te diep op de scheuring in het bestuur ingaan. ,,Maar het speelde al wat langer. Onze conclusie was dat er niet langer met Jan en Michel Broek samen viel te werken. Er was steeds minder chemie en als dan ook het respect er niet meer lijkt te zijn dan houdt het op”, zo vertelt hij aan Stegen.net

Christiaan Hendriksen was zo’n elf jaar betrokken bij het CH De Wolden en hij kijkt terug op mooie jaren. ,,We kijken met trots terug. En ik ga er vanuit dat er ook wel weer een CH De Wolden komt.” Hoogtepunt was het organiseren van het EK voor jonge springruiters in 2019.


Jammer

commentaar door Steven Stegen

Het heeft er alle schijn van dat de coronapandemie een grote rol heeft gespeel bij de scheuring in het bestuur van CH De Wolden. Dat het evenement in 2020 niet kon doorgaan was met de toenmalige lockdown onvermijdelijk. Dit jaar kon er wel het een en ander, maar wel met de nodige beperkingen.

Zie hier het dilemma: wel een CH De Wolden, maar in aangepaste vorm en met bijvoorbeeld minder ruimte voor Vips (en dus minder inkomsten) of toch maar opnieuw afblazen en een financiële strop voorkomen? Wie er gelijk heeft valt niet te zeggen. Natuurlijk, iedereen hunkerde deze zomer naar mooie paardensport en gezelligheid, maar de realiteit was dat, hoewel concoursen mogelijk waren, het toch wel iets deed met de sfeer. En een VIP-ruimte maar beperkt kunnen vullen scheelt vele harde euro’s.

Hoe dan ook, het is jammer dat het bestuur van het CH De Wolden uiteen is gevallen. Na 15 prachtige edities en het zetten van een nieuwe standaard qua organisatie en hospitality had dit bestuur een waardiger afscheid verdiend.