archief
contact
+31 6 53239630

Magistrale Jeroen Dubbeldam winnaar op CSI Exloo

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Jeroen Dubbeldam won zaterdag op magistrale wijze de finale van het CSI Exloo. In de zeer spannende wedstrijd om de Grote Prijs van Drenthe won hij met zijn nieuwe paard Cosa Nostra, met slechts één honderdste voorsprong op Willem Greve.

Met Dubbeldam kreeg het meer dan geslaagde internationale CSI Exloo opnieuw een winnaar van formaat, nadat vorig jaar Jur Vrieling de afsluitende rubriek won.

CSI Exloo 2021 Jeroen Dubbeldam Cosa Nostra
Jeroen Dubbeldam met Cosa Nostra.
📸 Steven Stegen

De finale in het zonovergoten Exloo was om van te smullen en vormde een prachtige afsluiting van een meer dan geslaagd evenement. Organisator Lieuwe Koopmans werd overladen met complimenten. Zoals altijd luistert hij goed naar de deelnemers. Daarom kwam deze keer ook eens een andere parcoursbouwer aan bod: Marco Hess. Ook dat droeg bij aan mooie wedstrijden.

De Grote Prijs kende elf foutloze combinaties. In de barrage nam Sander Geerink als tweede starter al snel de leiding met Global, maar twee ritten later werd hij al weer geklopt door Jeroen Dubbeldam en Cosa Nostra.

Willem Greve werd met Grandorado TN tweede, op één honderdste achterstand.
📸 Steven Stegen

Spannend werd het nog in de laatste rit, waarin Willem Greve alles gaf, maar met de hengst Grandorado TN net een paar ophoudingen te veel moest maken. Greve eindigde met één honderdste achterstand als tweede.

‘Geweldig paard’

Voor Dubbeldam was de zege in Exloo een mooie opsteker. ,,Dit is de eerste echte wedstrijd die ik met deze merrie rijd. Ik heb haar hiervoor een keertje Z gestart. Het is een geweldig paard, heel lenig ook”, aldus Dubbeldam.

De 11-jarige merrie liep op de recente Olympische spelen in Tokio nog onder zijn mede-eigenaar Alberto Michan, die voor Israël uitkomt. Daar kon de combinatie geen potten breken. Nu mag Dubbeldam de merrie van Conthargos in de etalage zetten. Verkoop is het uiteindelijke doel.

Grote Prijs CSI Exloo 2021

Ruiter

Paard

tijd

1.

Jeroen Dubbeldam

Cosa Nostra
v. Conthargos

0-38.50

2.

Willem Greve

Grandorado TN
v. Eldorado vd Zeshoek

0-38.51

3.

Sander Geerink

Global
v. Cardento

0-38.78


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel