archief
contact
+31 6 53239630

Magistrale Jeroen Dubbeldam winnaar op CSI Exloo

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ Jeroen Dubbeldam won zater¬≠dag op magi¬≠stra¬≠le wijze de fina¬≠le van het CSI Exloo. In de zeer span¬≠nen¬≠de wedstrijd om de Grote Prijs van Drenthe won hij met zijn nieu¬≠we paard Cosa Nostra, met slechts √©√©n honderd¬≠ste voor¬≠sprong op Willem Greve. 

ūüďĆ Exloo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Jeroen Dubbeldam won zater­dag op magi­stra­le wijze de fina­le van het CSI Exloo. In de zeer span­nen­de wedstrijd om de Grote Prijs van Drenthe won hij met zijn nieu­we paard Cosa Nostra, met slechts één honderd­ste voor­sprong op Willem Greve.

Met Dubbeldam kreeg het meer dan geslaag­de inter­na­ti­o­na­le CSI Exloo opnieuw een winnaar van formaat, nadat vorig jaar Jur Vrieling de afslui­ten­de rubriek won.

CSI Exloo 2021 Jeroen Dubbeldam Cosa Nostra
Jeroen Dubbeldam met Cosa Nostra.
ūüďł Steven Stegen

De fina­le in het zonover­go­ten Exloo was om van te smul­len en vorm­de een prach­ti­ge afslui­ting van een meer dan geslaagd evene­ment. Organisator Lieuwe Koopmans werd over­la­den met compli­men­ten. Zoals altijd luis­tert hij goed naar de deel­ne­mers. Daarom kwam deze keer ook eens een ande­re parcours­bou­wer aan bod: Marco Hess. Ook dat droeg bij aan mooie wedstrijden.

De Grote Prijs kende elf fout­lo­ze combi­na­ties. In de barra­ge nam Sander Geerink als twee­de star­ter al snel de leiding met Global, maar twee ritten later werd hij al weer geklopt door Jeroen Dubbeldam en Cosa Nostra.

Willem Greve werd met Grandorado TN twee­de, op één honderd­ste achterstand.
ūüďł Steven Stegen

Spannend werd het nog in de laat­ste rit, waar­in Willem Greve alles gaf, maar met de hengst Grandorado TN net een paar ophou­din­gen te veel moest maken. Greve eindig­de met één honderd­ste achter­stand als tweede.

‚ÄėGeweldig paard‚Äô

Voor Dubbeldam was de zege in Exloo een mooie opste¬≠ker. ‚ÄěDit is de eerste echte wedstrijd die ik met deze merrie rijd. Ik heb haar hier¬≠voor een keer¬≠tje Z gestart. Het is een gewel¬≠dig paard, heel lenig ook‚ÄĚ, aldus Dubbeldam.

De 11-jari¬≠ge merrie liep op de recen¬≠te Olympische spelen in Tokio nog onder zijn mede-eige¬≠naar Alberto Michan, die voor Isra√ęl uitkomt. Daar kon de combi¬≠na¬≠tie geen potten breken. Nu mag Dubbeldam de merrie van Conthargos in de etala¬≠ge zetten. Verkoop is het uitein¬≠de¬≠lij¬≠ke doel.

Grote Prijs CSI Exloo 2021

Ruiter

Paard

tijd

1.

Jeroen Dubbeldam

Cosa Nostra
v. Conthargos

0‚Äď38.50

2.

Willem Greve

Grandorado TN
v. Eldorado vd Zeshoek

0‚Äď38.51

3.

Sander Geerink

Global
v. Cardento

0‚Äď38.78


gerelateerde berichten
Total
2
Share