archief
contact
+31 6 53239630

Jeroen Dubbeldam: ‘Hippisch Centrum Exloo is vijf sterren waardig’

📌 EXLOO – Laaiend enthousiast waren ze, de topruiters die deelnamen aan het eerste internationale CSI Exloo. ,,Het complex is vijf sterren waardig”, zei Jeroen Dubbeldam. Winnaar Jur Vrieling repte van een ‘aanwinst voor het Noorden’.
Jeroen Dubbeldam CSI Exloo
Jeroen Dubbeldam en Lucas Porter aan de zijlijn bij CSI Exloo.
📸 Steven Stegen

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Laaiend enthousiast waren ze, de topruiters die deelnamen aan het eerste internationale CSI Exloo. ,,Het complex is vijf sterren waardig”, zei Jeroen Dubbeldam. Winnaar Jur Vrieling repte van een ‘aanwinst voor het Noorden’. Intussen laat eigenaar Lieuwe Koopmans de complimenten wat onwennig over zich heen komen.

volg me

Laaiend enthousiast waren ze, de topruiters die deelnamen aan het eerste internationale CSI Exloo. ,,Het complex is vijf sterren waardig”, zei Jeroen Dubbeldam. Winnaar Jur Vrieling repte van een ‘aanwinst voor het Noorden’. Intussen laat eigenaar Lieuwe Koopmans de complimenten wat onwennig over zich heen komen.

Een nieuw internationaal concours-hippique uit de grond stampen in coronatijd, je moet het maar durven en kunnen. ,,We hebben vorig jaar de knoop doorgehakt om dit te gaan organiseren”, zegt eigenaar Lieuwe Koopmans van Hippisch Centrum Exloo. ,,Na de uitbraak van corona dacht ik: dit word niks meer. Maar als je goed overlegt en je aan de regels houdt dan kan er toch wel wat. We hebben er een sportersevenement van gemaakt, geen publieksevenement.”

De ruiters grepen de mogelijkheid om in Exloo te rijden met beide handen aan, ook al is het ‘slechts’ een twee sterren wedstrijd. Naast Dubbeldam en Vrieling verscheen ook de Zweed Rolf-Göran Bengtsson, de winnaar van het Olympische zilver in 2008, aan de start in Exloo.

Spoeling dun

Dubbeldam: ,,Door corona is de spoeling dun geworden. Ik maak me vooral zorgen over de komende winter. Wat valt er nu te plannen? Kijk, de jongere paarden daar kun je nog wel mee op pad. En als die een paar maanden missen is dat geen ramp. Maar de oudere paarden komen uit het ritme en verdienen ook geen geld.”

Lieuwe Koopmans
Lieuwe Koopmans.
📸 Steven Stegen

De lijst van grote evenementen die vanwege corona niet doorgaan is vrijwel oneindig. Neem alleen al de Global Champions Tour, een reeks wedstrijden waar normaliter ruim 30 miljoen euro aan prijzengeld beschikbaar is. Het aantal vijf sterren concoursen dat nog wel doorgaat is op één hand te tellen. Het is dat de puissant rijke Sadri Fegaier er nog de nodige euro’s tegenaan gooit. Aan de Côte d’Azur organiseert hij deze weken de nodige vijf sterren wedstrijden.

Zware tijden

Voor de topruiters zijn het dus zware tijden, met weinig evenementen, weinig prijzengeld, minder handel, maar kosten die wel serieus doorlopen. Dubbeldam heeft dan nog het ‘geluk’ dat hij als trainer ook aan de bak kan. Zo begeleidde hij in Exloo de Amerikaanse broers Lucas en Wilton Porter.

Het is nu al zeker dat het CSI Exloo ook in 2021 weer op de kalender staat. ,,De data zijn al aangevraagd”, zegt Lieuwe Koopmans. Dat er vanuit de ruiters zoveel complimenten komen doet hem goed. ,,Of ik trots ben? Ach, we zijn hier één grote familie en we doen het allemaal samen. Zonder een goed team kun je niet zo’n evenement organiseren.”


Total
10
Shares
0 deel
0 deel
10 deel
0 Tweet
0 deel