Tim Lips eindigt met Bayro als derde bij Military Boekelo – Enschede

Share
  • 14 oktober 2018 17:14

door: redactie, 14 oktober 2018 17:14

Boekelo | Stegen.net
Tim Lips is derde geworden tijdens de Military Boekelo-Enschede. Op de slotdag wist hij bij het springen zijn leidende positie niet vast te houden. Bij het springen liep Lips met Bayro acht strafpunten op.

Military Boekelo. Tim Lips en Bayo tijdens hun sterk gereden cross.

Tim Lips en Bayro tijdens hun sterk gereden cross.
Military Boekelo | Ashley Claus

Na de dressuur en de cross van zaterdag stond de Brabantse eventingruiter nog aan kop. De 33-jarige Lips bleef in de cross foutloos en hield daarmee zijn voorsprong. Even na het midden van de 5.700 meter langer cross schroefde hij het tempo iets op. ,,Bayro voelde niet alleen super aan, maar was ook echt scherp. Daarom kon ik die tempoversnelling ook doorvoeren. De enorme aanmoedigingen van het publiek langs de route gaven mij en mijn paard vleugels”.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”21″]Tim Lips: de bodem was werkelijk perfect[/perfectpullquote]

Maar liefst 14 combinaties wisten de cross binnen de maximaal toegestane tijd te rijden. ,,De bodem in de hele cross was werkelijk perfect, waardoor ik zonder risico te nemen mijn eigen tempo kon blijven rijden”, aldus Lips.

Maar zondag moest hij toch toezien hoe de concurrentie langszij kwam. Zijn Duitse rivale Julia Krajewski bleef bij het springen wel foutloos en ging daardoor met de eindzege aan de haal. De Britse Laura Collett bleef ook zonder strafpunten en steeg naar de tweede plek in het eindklassement.

Lips hoopte de eerste Nederlander in 48 jaar te worden, die het befaamde paardensportevenement in Boekelo op zijn naam zou schrijven. Maar twee springfouten in de driesprong staken daar een stokje voor. Zijn derde plek was nog wel ruim voldoende voor de Nederlandse titel eventing. Hij was al titelhouder. Lips eindigde vorig jaar als tweede in Boekelo.