IICH Exloo: tegen Job Olden­ziel is niemand opge­wassen

Share
  • 30 december 2022 18:42

door: Steven Stegen, 30 december 2022 18:42
📌 EXLOO – Tegen Job Olden­ziel uit Gieten en zijn paard It’s Me is momen­teel geen kruit gewassen. Dit duo won ook vrijdag de 1.30-rubriek bij het IICH Exloo.

Een fout maken en dan toch nog winnen. Dan moet je wel heel hard hebben gereden in een jacht­parcours. En dat was precies wat Job Oldenziel vrijdag deed. De fout leverde weliswaar drie straf­seconden op, maar daar­mee was de succes­volle combi­natie nog altijd sneller dan Lisa Broekert, die met Le Formidable wel fout­loos bleef en als tweede eindigde. Daan van Geel maakte de top drie com­pleet met Lourdes.

Job Oldenziel en It’s Me bij de huldiging.

Job Oldenziel en de 9-jarige It’s Me (v. Caram­bole), ze vormen een zeer succes­vol duo. Zo wonnen ze op het CH Eext, werden ze dag­winnaar in het 1.35 op het Drents kampioen en dan waren er nog de vele andere zeges, zoals donder­dag nog in Exloo, tot twee keer toe. Oldenziel kocht It’s Me als jong paard van diens fokker Gertjan Bekkers. Gaandeweg ont­wikkelde het paard zich tot een echte crack.

,,Ik baalde wel een beetje van de fout vandaag, maar het was echt mijn eigen schuld. It’s Me is gewoon zo’n ont­zettend snel paard. Hopelijk is ons geluk straks in de finale niet op”, lachte Olden­ziel na zijn over­winning in het jacht­parcours.

Daan van Geel pakte met Lourdes de derde plek in het 1.30 jacht op vrijdag.
Hilde Veenstra

Hilde Veenstra mengde zich ook weer nadrukkelijk in de strijd. Deze keer kwam ze met Charly Blue in actie. De tijd was heel snel, maar het duo nam wel een balk mee en werd daarmee vijfde, achter de als vierde geplaatste Chantal Windstra met Islay Mist. Veenstra werd bovendien tweede in het 1.35 jacht met Gideon DLS.

Voor Lisa Broekert was het ook een geslaagde dag. Naast haar tweede plaats in het 1.30 jacht won ze het 1.35 jachtparcours met I Am Elrite. Hilde Veenstra en Mareille van Geel-Schröder volgden in de rangorde.

📝 Stegen.net
📸 Steven Stegen