Amazone Hester Bischot sport­vrouw van het jaar in Coe­vorden

  • 4 februari 2023 15:42
door: redactie, 4 februari 2023 15:42

📌 COEVORDEN – Dressuur­amazone Hester Bischot is vrij­dag­avond uit­geroepen tot sport­vrouw van het jaar in de gemeente Coe­vorden. De amazone uit Dalen was in 2022 zeer succesvol.

Hester Bischot werd in november Europees kampioen dressuur bij de Ibe­rische Masters op level 6, het hoogste niveau. Dat is een wedstrijd voor de bij­zondere paarden­rassen: de Spaanse PRE en de Portu­gese Lusitano’s. Bischot was samen met touw­trekker Chantal Gerth geno­mineerd in de cate­gorie sportvrouw.

Wethouder Joop Slomp: ,,Vanavond stond sport in de schijn­werpers. Ik vind het geweldig dat er, zowel in onze dorpen als in de stad Coe­vorden, zoveel verschillende sporten beoefend worden. Van top­sport­niveau tot de recreanten, sport is er voor iedereen.”

De winnaars in de gemeente Coevorden zijn auto­matisch genomineerd in hun categorie voor deelname aan het Drents Sportgala. Zij zullen 6 maart in schouw­burg Ogterop in Meppel het podium mogen betreden.

📝 bronnen: Stegen.net | Persbericht
📸 Gemeente Coevorden | Alieke Eising