Grote Prijs Jumping Tolbert prooi voor Monique van den Broek

Share
  • 19 maart 2023 12:48

door: Steven Stegen, 19 maart 2023 12:48

📌 TOLBERT – Jumping Tolbert beleefde zater­dag­avond een fan­tastische finale met Moni­que van den Broek als winnaar. Zij was met Kaspar R (v. Eldorado van de Zeshoek) de beste in de Grote Prijs. Amanda Slagter werd tweede, Chantal Regter derde.

In de Grote Prijs, in een afge­laden en sfeer­volle HJC-manege, kwamen 47 com­binaties aan de start. Daarvan bleven er elf foutloos.

Monique van den Broek en Kaspar R tijdens hun winnende rit bij Jumping Tolbert.

Grote scherprechter in het parcours van Jos Brinkman was de laatste oxer. Die moest over de dia­gonaal aangereden worden en stond op ruim vier galop­sprongen. Een aan­zienlijk aantal deel­nemers had net niet genoeg rek om deze laatste hindernis fout­loos te nemen. Tien deelnemers kregen op deze sprong een fout.

Knappe ritten Marriët Smit-Hoekstra

Marriët Smit-Hoekstra leverde als eerste een nulrit af. Dat was knap, want ze had net twee hinder­nissen gesprongen met Duco Z toen de jury de bel moest luiden. Dat was omdat Thijmen Vos, die na haar moest starten en al in de piste was, van zijn paard viel.

Smit mocht ver­volgens opnieuw beginnen en reed fout­loos. Dat deed de Friese amazone ook met haar tweede paard Kikkuris Cooper, zodat Smit-Hoekstra zich als enige met twee paarden voor de barrage klasseerde.

Amanda Slagter eindigde met Cornet Blue PS op de tweede plaats.

In de barrage had Smit-Hoekstra het geluk niet aan haar zijde. Met beide paarden kreeg ze een springfout. In de beslissende ronde, met elf kans­hebbers op de hoofdprijs van € 2.000,- en hooi ter waarde van € 500,-, bleven maar drie ruiters foutloos.

Amanda Slagter nam mooi de leiding na een knappe rit met Cornet Blue PS. De hengst, voorheen gereden door Ernesto Canseco, sprong fan­tastisch en was ook aardig snel. Toch bleek Monique van den Broek met Kaspar R nog bijna twee tiende sneller en ging de over­winning naar Brabant. Plaats drie was voor Chantal Regter met Garrincha van de Kalevallei.

Slagter tevreden

Amanda Slagter was meer dan tevreden met haar tweede plaats. ,,Ik rijd Cornet Blue PS nog maar kort en heb hem de afgelopen dagen een beetje gespaard, juist om in de finale voor een mooi resultaat te gaan. Ik ben heel blij met deze tweede plaats.”

Chantal Regter pakte met Garrincha van de Kalevallei de derde plaats.

Tevredenheid was er ook bij de nummer drie Chantal Regter. Zij reed in de barrage op safe. ,,Garrincha van de Kale­vallei is nog heel erg ervaren op dit niveau, dus ik heb maar verstandig gereden, met een mooi resultaat.”

Uitslag Grote Prijs Jumping Tolbert indoor 2023

ruiterpaardtijd
1.Monique v.d. Broek
RV Bucephalus
Kaspar R
v. Eldorado vd Zeshoek
0-41.69
2.Amanda Slagter
Rigolettoruiters
Cornet Blue PS
v. Chacco Blue
0-41.88
3.Chantal Regter
Boekweitruiters
Garrincha vd Kalevallei
v. Pilot Blue
0-44.94
4.Bas Moerings
Heer Jan’s Ruiters
Kivinia
v. I’m special de Muze
4-36.64
5.Marriët Smit-Hoekstra
Sjaerdema-liauckemaruiters
Duco Z
v. Dakar
4-39.44

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen