Strengere milieuregels zorgen voor afblazen menwedstrijd Driving Valkenswaard International

Share
  • 5 april 2023 22:58

door: redactie, 5 april 2023 22:58

📌 VALKENSWAARD – De internationale menwedstrijd Driving Valkenswaard International gaat in 2023 niet door. Dat heeft de organisatie woensdag bekend gemaakt.

Toen eind vorig jaar werd begonnen met de voorbereidingen, werd duidelijk dat strengere milieuregels een obstakel konden worden om op tijd alle vergunningen en plannen rond te krijgen en dus ook de benodigde financiële en organisatorische afspraken te kunnen maken.

De actuele realiteit is dat de optelsom van vrachtwagenverkeer, paarden en stalling op de terreinen in combinatie met milieulobbygroepen die actief streven naar vertragingen in de besluitvorming van de overheid rond al deze onderwerpen er voor zorgen dat de organisatie geen afspraken kan maken met leveranciers en ook geen toezeggingen kan doen aan deelnemers en vrijwilligers voor de wedstrijd die gepland staat begin juni.

Blik op 2024

Dit besluit valt de organisatie zwaar. Zeker gezien het feit dat het al veel tijd en geld heeft gekost om de hiervoor genoemde uitdagingen aan te gaan. Voorzitter Ludo Hertroijs: ,,Wij richten ons nu op DVI 2024 dat wordt gehouden van 5 tot en met 9 juni. We hopen dat de Europese, nationale en lokale onrust, veroorzaakt door de onduidelijkheid over steeds veranderende milieuregels dan achter de rug is. En dat evenementen als Driving Valkenswaard International door kunnen gaan.”

📝 bronen: Stegen.net | Persbericht