CH Buitenpost schrapt springen na valpartijen op gladde grasbodem

Share
  • 2 augustus 2023 16:19

door: redactie, 2 augustus 2023 16:19

BUITENPOST – Het CH Buitenpost heeft noodgedwongen een deel van het programma moeten schrappen. Door de vele regen van de laatste weken waren er de nodige glijpartijen. De organisatie achtte het niet verantwoord om de springwedstrijden nog door te laten gaan.

De organisatie van CH Buitenpost had al het mogelijke gedaan om de grasbaan in goede conditie te houden. ,,We hebben gisteren veel geprikt en een zandlaag aangelegd”, vertelt Krystina van der Laan van de organisatie tegen Omrop Fryslân.

Tessa Hoeksema kon haar parcours met El Vleut nog wel volbrengen in de stromende regen.
© Arjen Schilperoord

Toch waren er woensdag de nodige glij- en valpartijen, waarna de rest van het springen werd afgelast. Ondere andere Robin Windstra ging met zijn paard onderuit, zo meldt de omroep.

Gelukkig liep het wel goed af. De ruiter uit Boerakker zei vooral geschrokken te zijn. ,,Het was echt te nat om een normaal rondje te kunnen rijden. Je kon heel erg zien dat andere ruiters ook voorzichtig deden. Je neemt de bocht voorzichtig maar het paard verliest met achterbenen de grip en gaat onderuit”, zei de ruiter tegen RTVNOF.

De aangespannen rubrieken gingen wel door. Wel zijn drie kampioenschappen eerder op de dag geprogrammeerd.