Jos Lansink over zevende plek op EK springen: ‘er had meer in gezeten’

Share
  • 2 september 2023 11:23

door: redactie, 2 september 2023 11:23
Milaan
stegen.net | KNHS

De zevende plek in de landenwedstrijd op het EK springen van de Nederlandse springruiters zorgde enerzijds voor teleurstelling, maar anderzijds was bondscoach Jos Lansink niet ontevreden. ,,We hebben er vier paarden bij met ervaring op een groot kampioenschap.”

Het goud ging naar Zweden, Ierland won zilver en Oostenrijk wist een historisch resultaat neer te zetten met het winnen van teambrons. Voor Nederland restte de zevende plaats, nadat Jur Vrieling met Long John Silver N.O.P. op de slotdag de prima vorm niet kon vasthouden.

EK springen 2023 Milaan
Het podium van de landenwedstrijd EK springen 2023, met goud voor Zweden, zilver voor Ierland en brons voor Oostenrijk.
© FEI | Leanjo de Koster

Lansink: ,,Er had zeker meer in gezeten als je nu terugkijkt op de afgelopen dagen, en ik ben dan ook wel een beetje teleurgesteld. Maar uiteindelijk kunnen we ook niet ontevreden zijn. We hebben er vier paarden bij met kampioenschapservaring.”

De bondscoach doelt daarmee op Highway TN, O’Bailey vh Brouwershof N.O.P., Uricas vd Kattevennen en Inflame Go. ,,De ruiters hebben goed gereden, de wind hadden we niet in de rug en voor nu moeten we tevreden zijn. Met het oog op Parijs, zegt dit resultaat helemaal niets”, aldus Lansink. ,,De wind hadden we dit kampioenschap niet in de rug en na de eerste super foutloze rit van Jur op woensdag, hebben we helaas achter de feiten aangelopen.”

Geplaatst voor OS Parijs

De Nederlandse springruiters hadden zich dankzij de tweede plaats bij het WK in het Deense Herning vorig jaar al geplaatst voor de landenwedstrijd bij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Jur Vrieling en Willem Greve hebben zich geplaatst voor de individuele finale van zondag. Vrieling staat 19e met 9,62 strafpunten en Greve 22e met 10,57 strafpunten. De Zweed Jens Fredricson gaat aan de leiding na twee foutloze rondes. Van der Vleuten (29e) en Smolders (56e) kwalificeerden zich niet voor de finale.