Willem Greve Neder­lands kampioen met Grando­rado TN N.O.P.

Share
  • 28 april 2024 19:34

door: KNHS, 28 april 2024 19:34
Mierlo
stegen.net | KNHS

Willem Greve is Neder­lands kampioen ge­worden bij de spring­ruiters. De ruiter uit Markelo pakte de titel met de 13-jarige hengst Grandorado TN N.O.P. Het zilver was voor Hessel Hoek­stra, Jur Vrieling ein­digde als derde.

Willem Greve begon het NK springen op donderdag met de tweede plaats achter Harrie Smolders. Op vrijdag nam Greve de leiding over in het klassement en gaf deze op zondag met twee foutloze ronden niet meer uit handen.

,,Prachtig”, is de eerste reactie van de kampioen. ,,Grandorado is fantastisch gegroeid in het kampioenschap. Hij was super te rijden. Hij is tevreden. Hij heeft dit kampioenschap echt verdiend. Nu moet Highway weer aan de bak”, zo zei hij tegen de KNHS. Greve is zowel met Highway TN N.O.P. waarmee hij kampioen werd in 2022 als met Grandorado TN N.O.P. opgenomen op de Olympische longlist.

Willem Greve met Grandorado. (archieffoto)

Hessel Hoekstra verraste met het zilver. Met de hengst Comthago VDL maakte de ruiter uit Lelystad het hele kampioenschap – net als winnaar Greve – geen enkele springfout.

Jur Vrieling rijdt net als Hoekstra een paard van de familie Van de Lageweg van de VDL-Stud. De Groninger en routinier reed de tienjarige ruin Jourdain VDL heel knap naar het brons. ,,Lachen als een boer die kiespijn heeft”, is Vrielings eerste uitspraak.

Vrieling rijdt Jourdain VDL pas sinds begin dit jaar nadat zijn Olympische hoop Long John Silver 2 naar Zwitserland werd verkocht. ,,Ik ben blij dat Jourdain VDL het zo goed volhoudt. Hij moest in het begin nog wat sterker worden. Ik weet niet waarom ik in de laatste ronde de fout kreeg op de muur. Ik doe wel weer mee richting Parijs. Wat Jourdain tot nu toe doet, doet hij goed. Hij wordt steeds sneller en ik denk dat ik er een heel goed paard aan heb. Ik ben heel tevreden met de derde plek. We moeten gewoon goed blijven rijden en dan is het aan de bondscoach.”

Junioren

Bij de Junioren was Thijmen Vos de gevierde man. Met zijn beide paarden presteerde hij oppermachtig. Thijmen Vos eindigde op één en twee in het klassement. Omdat iedere ruiter met één paard kan strijden om het kampioenschap, mocht hij het goud in ontvangst nemen met Cadillac Z. Het zilver ging naar Yoni van Santvoort en het brons naar Milan Morssinkhof.

Mart IJland leek op weg naar de titel bij de Young Riders, maar het werd brons in de titelstrijd voor de stylist en stalruiter van Willem Greve. IJland’s merrie Isla Ibiza maakte in de laatste omloop van het kampioenschap drie springfouten. Siebe Leemans (17) profiteerde daarvan met Kobalt en schoof door van de tweede plaats naar het goud. Het zilver ging naar Emma Bocken en Kadessa Z.


ruiterpaardstr pnt
1.Willem Greve Grandorado TN N.O.P.
v. Eldorado vd Zeshoek
0.14
2.Hessel Hoekstra Comthago VDL
v. Comme Il Faut
2.49
3.Jur Vrieling Jourdain VDL
v. Zapatero VDL
4.74
4.Leopold van Asten VDL Groep Iron Z
v. Charisma Z
4.91
5.Lars Kersten Funky Fred
v. Fantomas de Muze
5.41

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws