Edward Gal maakt rentree in wedstrijd­baan met zege op CDI Exloo

Share
  • 3 mei 2024 19:59

door: Steven Stegen, 3 mei 2024 19:59
Exloo
stegen.net

Na een afwezig­heid van 33 maanden maakte Edward Gal zijn come­back in de wed­strijd­baan. Op het CDI Exloo pakte de ren­tree van Gal met Total U.S. uit met een over­winning, maar huis­werk is er nog wel.

Het is een miezerige vrijdagmiddag en het loopt tegen de klok van vijf als het aanwezige publiek op CDI Exloo zich richting het hekwerk om de wedstrijdbaan begeeft. Een 12-jarige zwarte hengst betreedt de arena. En kijk, wie zit daar in het zadel? Jawel, het is Edward Gal.

Edward Gal CDI Exloo
Edward Gal met Total U.S. tijdens zijn rentree op CDI Exloo.
© Steven Stegen

Dat is even geleden, 33 maanden om precies te zijn. Hij plande een Sabitical, het werd even langer. Maar met de Olympische spelen in het verschiet ging het bij Edward Gal klaarblijkelijk toch weer kriebelen. Dat hij het CDI Exloo verkoos voor zijn rentree was wel een mooi gebaar. Het was drie jaar geleden ook zijn laatste ‘gewone’ wedstrijd.

Beelden uit de proef van Edward Gal.

Bij drie van de vijf juryleden kwam het duo Gal Total U.S. op de eerste plaats. Met een gemiddelde van 74,783% wisten zij de Grand Prix te winnen. Vlekkeloos was het zeker niet. Zo kan de stap duidelijk beter en ook het aangalopperen vanuit de passage verliep niet zoals het hoort. Dat de combinatie wedstrijdritme mist was zichtbaar. Maar zichtbaar was ook de opluchting op het gezicht van Edward Gal. 

Sterke indruk

Plaats twee was voor Marlies van Baalen, die met Habibi DVB opnieuw een sterke indruk maakte en een mooie score van 73,478% in ontvangst mocht nemen. De derde plaats ging naar Helen Langehanenberg. De Duitse topamazone startte met Facilone FRH. Hans Peter Minderhoud nam de vierde plaats in met Glock’s Toto jr. 

Charlotte Fry pakte de vijfde plaats met Nespresso. Met deze top vijf is wel duidelijk dat de organisatie van het CDI Exloo met recht trots mag zijn op het prachtige deelnemersveld.