Edward Gal wint met Total U.S. ook de GPS bij CDI Exloo

Share
  • 5 mei 2024 10:28

door: redactie, 5 mei 2024 10:28
Exloo
stegen.net | persbericht

Edward Gal won bij het CDI Exloo ook de Grand Prix Special. Met Glock’s Total U.S. zette de ruiter uit Ooster­beek een score van 75,404% neer. Mar­lies van Baalen werd tweede.

Vier juryleden hadden Gal, die in Exloo na 33 maanden zijn rentree maakte, op de eerste plaats staan. De score van 75.404 procent was zelfs nog hoger dan in de Grand Prix van vrijdag, waar nog de nodige storingen in zaten.

Edward Gal maakte na 33 maanden afwezigheid zijn rentree in de wedstrijdsport en dat kunnen zijn fans waarderen.
© CDI Exloo

Het ziet er goed uit voor TeamNL met Marlies van Baalen op de tweede plaats. Het verschil van de regerend Nederlands kampioene met de voormalige wereldkampioen was minder dan 1 procent. Van Baalen is goed begonnen aan het buitenseizoen, waarin Exloo de eerste wedstrijd was. Van Baalen reed haar andere paard Go Legend, waarmee ze in de Grand Prix de 10e plaats bezette, naar de tweede plaats in de kür op muziek.

Hans Peter Minderhoud reed in Exloo pas zijn tweede (internationale) wedstrijd met de bekende dekhengst Glock’s Toto jr. Met een score van 72.915 belooft dat ook het nodige voor de komende weken en maanden, waarin bondscoach Patrick van der Meer een selectie voor Parijs zal maken.

Over drie weken is het NK Dressuur in Ermelo de eerste observatiewedstrijd richting Parijs. Dan zal de top 3 van de Grand Prix Special in Exloo de nodige concurrentie krijgen. CHIO Rotterdam (20-23 juni) is de tweede officiële observatiewedstrijd voor de dressuurruiters van TeamNL.

Kür

In de kür kwamen de paarden uit de Glock-stal niet meer in actie. De Spanjaard Juan Antonio Jimenez-Cobo eiste de overwinning op met Quartar. Plaats twee was zoals gezegd voor Marlies van Baalen met Go Legend. Jennifer Sekreve werd met Hitmaker derde met een persoonlijk record.

Ava Krause in actie met Geronimo.

De individuele proef voor Young Riders werd gewonnen door Ava Krause en haar prachtige Geronimo. De jury roemde vooral haar mooie aanleuning en beloonde haar met 69.510%, wat voor Ava Krause een persoonlijk record betekent. Ook de nummer twee Anniek van Dulst en Lennox behaalde met Lennox een persoonlijk record met 68.970%.

Klik hier voor de uitslagen van CDI Exloo 2024