Bijna 500 paarden vliegen naar Kentucky

Share
  • 21 september 2010 13:30

door: redactie, 21 september 2010 13:30

📌 Luik
📝 STEGEN.NET

Het is zonder twijfel de grootste commerciële luchtbrug voor paarden uit de geschiedenis. In totaal worden de komende tijd 499 paarden overgevlogen naar Cincinnati Airport in Kentucky. De paarden doen mee aan de World Equestrian Games, de WEG. De eerste dieren zijn inmiddels aangekomen.

De luchthaven in Luik neemt het leeuwendeel van de paarden voor zijn rekening. Vanuit België vertrekken tussen 16 en 29 september in totaal 445 paarden. Daarnaast komen er vanuit Zuid-Amerika en vanuit Australië nog dieren naar de VS.

Vanuit Luik zijn er tien vluchten, allemaal met uitgebreide en deskundige begeleiding. De piloten hebben de opdracht om de vlucht zo aangenaam mogelijk te maken voor de paarden. Dat betekent dat ze langzamer gaan klimmen en ook bij de landing geleidelijker gaan remmen.

De meeste paarden worden in een container vervoerd met daarin twee dieren. Sommigen staan in een container met z’n drieën. De vlucht naar Kentucky duurt negen uur. ,,In het algemeen is vliegen geen probleem voor de paarden. Het is confortabeler dan reizen over de weg, als er tenminste geen turbulentie is”, aldus Henry Bullen van het bedrijf dat het vervoer regelt.