Indoor Veendam krijgt met Gerco Schöder winnaar van formaat

  • 6 januari 2013 00:44

door: Steven Stegen, 6 januari 2013 00:44

Zuidbroek | STEGEN.NET

Met Gerco Schröder heeft ook de 51e editie van Indoor Veendam een winnaar van naam gekregen. De ruiter uit Tubbergen stelde als laatste van de zes deelnemers in de barrage de overwinning veilig met zijn nieuwe paard Urban Hero (v. Capitol I) en werd daarmee de opvolger van Albert Zoer, die vorig jaar won.

Schröder won al eerder op Indoor Veendam, maar nog niet eerder met een onervaren paard als Urban Hero. ,,Dit was pas onze tweede wedstrijd”, vertelde de winnaar na afloop. ,,Mijn broer Ben heeft het paard opgeleid en ik kon er probleemloos op verder.”

Gerco Schröder gaat met Urban Hero over de laatste hindernis in de barrage. ©Steven Stegen

Gerco Schröder gaat met Urban Hero over de laatste hindernis in de barrage.
FOTO: Steven Stegen

Slechts zes combinaties haalden de barrage. Andreas Erni (met Unita) reed als eerste nogmaals foutloos, maar de Zwitser reed op safe en werd gelijk door Remco Been op Anton al verbeterd. Gerco Schröder startte als laatste en greep de overwinning. Volgens Schröder stond er een technisch lastig parcours. Vooral in de driesprong werden de nodige fouten gemaakt.

Albert Zoer, de winnaar van vorig jaar, haalde de barrage niet met Zerro Leone. ,,Ik heb dit jaar voor jonge paarden gekozen en dan weet je dat het zo kan lopen. Het paard sprong eigenlijk goed, maar leek even afgeleid in de dubbel, die dicht aan de tribune stond. Maar ik ben tevreden.”

Jur Vrieling won met Tum-Tum de 1.35-finale. ©Steven Stegen

Jur Vrieling won met Tum-Tum de 1.35-finale.

Jur Vrieling miste de barrage ook. Hij reed met VDL Zirocco Blue een fantastisch rondje. Wat een geweldige techniek liet de nazaat van Mr. Blue zien. Maar helaas maakte de combinatie uit Holwierde een foutje op de voorlaatste sprong. Eerder op de avond won Vrieling wel de 1.35-finale dankzij een geweldige rit met Tum-Tum (v. Haarlem).

Uitslag Grote Prijs Indoor Veendam 2013
1. Gerco Schröder, Urban Hero, 0-39.07
2. Remco Been, Anton, 0-40.52
3. Andreas Erni (SUI), Unita, 0-42.90