Home » Daniëlle van Bergen Gronings ponykampioen
pony's

Daniëlle van Bergen Gronings ponykampioen

Van onze redactie

WINSCHOTEN – Daniëlle van Bergen heeft zaterdag in Winschoten de Z2-titel in de wacht gesleept tijdens het Gronings kampioenschap dressuur voor pony’s. De amazone uit Engelbert bouwde met Olderbert’s Kimberly een flinke voorsprong op.

Daniëlle van Bergen. ©Roelke Nienhuis
Daniëlle van Bergen. ©Roelke Nienhuis

De combinatie van de Blauwe Ruitertjes uit Haren behaalde de winnende score van 62,50%. Van Bergen nam daarmee duidelijk afstand van de nummer twee, Britt Muis met Coelenhage’s Promise. Deze combinatie van de Woudruiters uit Vlagtwedde werd reservekampioen met 60,25%.

Spannend

In de Z1 was de strijd ongekend spannend. Nona van Heijst ging uiteindelijk met de titel aan de haal met haar pony Kardoes (v. Flemmingh), maar de amazone uit Sauwerd wist Anna Mennes met Cherie maar net achter zich te houden. Het verschil was met 61,91% tegen 61,62% maar minimaal. De M2 werd gewonnen door Iris de Haan met Kantje’s Special Esprit. Bij de keline M-pony’s was Aylin Buik de sterkste met Franky (cat. C) en was ook Kim de Jonge met Bell Boy succesvol (cat. B). De M1 grote maat kwam op naam van Marleen Grazenborg uit Nieuwe Pekela met Kooihuster Keimpe.

Deel dit met je vrienden

4 reacties

klik hier om te reageren
 • Hee!
  Wat leuk, ik wist helemaal niet dat
  ik op deze site stond : D helemaal TOP !
  Dankjewel!

  liefs Danielle

 • Patrica reed met Creeckman’s Camaron, een vier!!! jarige Welsh ruin met als vader IJsselvliedt’s Mathador.

 • Jammer dat je niet alle winnaars noemt van het Groninger Kampioenschap. Patricia Brink won het Groninger Indoor Kampioenschap L2 en had procentueel de hoogste dagscore met 65%.

  Gr. Bert Brink