Daniëlle van Bergen Gronings ponykampioen

Daniëlle van Bergen Gronings ponykampioen

1 februari 2009 13:19 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden
Van onze redactie

WINSCHOTEN – Daniëlle van Bergen heeft zaterdag in Winschoten de Z2-titel in de wacht gesleept tijdens het Gronings kampioenschap dressuur voor pony’s. De amazone uit Engelbert bouwde met Olderbert’s Kimberly een flinke voorsprong op.

Daniëlle van Bergen. ©Roelke Nienhuis

Daniëlle van Bergen. ©Roelke Nienhuis

De combinatie van de Blauwe Ruitertjes uit Haren behaalde de winnende score van 62,50%. Van Bergen nam daarmee duidelijk afstand van de nummer twee, Britt Muis met Coelenhage’s Promise. Deze combinatie van de Woudruiters uit Vlagtwedde werd reservekampioen met 60,25%.

Spannend

In de Z1 was de strijd ongekend spannend. Nona van Heijst ging uiteindelijk met de titel aan de haal met haar pony Kardoes (v. Flemmingh), maar de amazone uit Sauwerd wist Anna Mennes met Cherie maar net achter zich te houden. Het verschil was met 61,91% tegen 61,62% maar minimaal. De M2 werd gewonnen door Iris de Haan met Kantje’s Special Esprit. Bij de keline M-pony’s was Aylin Buik de sterkste met Franky (cat. C) en was ook Kim de Jonge met Bell Boy succesvol (cat. B). De M1 grote maat kwam op naam van Marleen Grazenborg uit Nieuwe Pekela met Kooihuster Keimpe.