Jeroen Dubbeldam derde in Grote Prijs

Jeroen Dubbeldam derde in Grote Prijs

15 maart 2009 22:57 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BRAUNSCHWEIG – In de Grote Prijs van Braunschweig drong van het Nederlandse contingent ruiters alleen Jeroen Dubbeldam door tot de barrage. Daarin kwam de ruiter uit Weerselo met BMC Van Grunsven Whisper net te kort om de hoofdrpijs op te eisen. Dit paard Whisper is, net als BMC Van Grunsvens Simon, in eigendom van één van de broers van Anky van Grunsven.

Jeroen Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam.

De hoofdprijs ging naar de voor de springstal van Jan Tops uit Valkenswaard rijdende Duitser Daniel Deusser met Air Jordan Z. Hij was de beste van de elf deelnemers in de barrage. De tweede prijs was voor zijn landgenoot Lars Nieberg met Lucie. In eerdere wedstrijden waren de Nederlands ook succesvol. Zo werd Gert-Jan Bruggink, eveneens uit Weerselo, zesde met Venus in een wedstrijd voor jonge paarden. In de finale van de Midden Tour, die gewonnen werd door de Duitser Marcus Ehning met zijn WEG 2006 paard Noltes Küchengirl, legde Dubbeldam met BMC Van Grunsvens Simon beslag op de zesde plek, terwijl Gerco Schröder (Tubbergen) zevende werd met Red Rose.

NHP | KNHS | DPA