NIC Zuidlaren hangt aan zijden draad

NIC Zuidlaren hangt aan zijden draad

25 maart 2009 17:03 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut
goSteven Stegen

ZUIDLAREN – Het doorgaan van de 55e editie van NIC Zuidlaren hangt aan een zijden draad. Door de crisis zijn sponsors afgehaakt. ,,Het ziet er zorgelijk uit, maar we geven zeker nog niet op”, aldus Paul Brüger van organisatieburo BCM.

Voorzitter Max Becherer van het NIC.

Voorzitter Max Becherer van het NIC.

Audi en Essent haakten vorig jaar al af als sponsors en mede daardoor schreef NIC Zuidlaren vorig jaar rode cijfers. ,,We hebben dat niet aan de grote klok gehangen, maar het is wel de waarheid. Dat lag trouwens niet aan het publiek. Het aantal bezoekers was stabiel, maar de kaartverkoop is maar 15% van de omzet”, aldus Brüger.

BCM wil samen met het bestuur de komende maanden alle zeilen bijzetten om het oudste concours van Nederland te redden. Voor de zomer wordt de knoop doorgehakt. Ook de gemeente Tynaarlo gaat helpen bij het zoeken van sponsors. ,,Een extra financiële bijdrage van de gemeente zit er niet in, maar verder willen we op alle punten helpen”, zegt wethouder Henk Kosmeijer.

Het eventueel schrappen van NIC Zuidlaren zou een ramp zijn voor de paardensport in het Noorden. Eerder verdween Indoor Friesland al van de kalender en ook Indoor Meppel gaat niet meer door. Onlangs werd bekend dat ook de Achterhoekse Paardendagen geen doorgang vinden. ,,We voelen ons aan onze stand verplicht om alles te doen om het NIC dit jaar door te laten gaan. Maar als het dit jaar niet lukt, dan komen we zeker volgend jaar terug”, aldus voorzitter Max Becherer

NHP