Ruiters in de rij voor Indoor Tolbert

Ruiters in de rij voor Indoor Tolbert

19 maart 2009 11:22 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

TOLBERT | STEGEN.NET
Gronings kampioen Suzanne Tepper lijkt één van de belangrijkste kanshebbers om tijdens Indoor Tolbert (27 maart tot en met 4 april) de paardentrailer te winnen. De 25-jarige amazone heeft zich ingeschreven met haar toppaard Sensation.

Suzanne Tepper.

Suzanne Tepper.

Toch zal de amazone uit Veendam, verbonden aan de stal van Jur Vrieling, het niet gemakkelijk krijgen in de HJC-manege. Vanaf het eerste moment liep het storm met de inschrijvingen en alle rubrieken zijn dan ook uitstekend bezet. In de ZZ-klasse heeft Tepper met Sensation, Twin Twin Rv en Sky Limit ingeschreven. Ook haar ‘baas’ Jur Vrieling is van de partij. Hij doet met Alwin Z en Wadro’s Ulanvov een gooi naar de hoofdprijs, de paardentrailer.

Die Grote Prijs van Tolbert zal in ieder geval een andere winnaar krijgen dan vorig jaar. Toen was het de Duitser Hartwig Rohde die de winst pakte en met de Bouwman paardentrailer huiswaarts mocht keren. De ruiter uit Werlte zorgde daarmee voor een primeur, want nog niet eerder was het een buitenlandse deelnemer gelukt om de Grote Prijs van Tolbert te winnen.

Een andere topper die in Tolbert haar opwachting maakt is Angelique Hoorn. De amazone uit Wanneperveen werd tijdens de Olympische Spelen van verleden jaar negende en toonde daarmee aan een echte wereldtopper te zijn. Hoorn won in oktober nog het concours hippique van Zuidlaren. Met welke paarden de amazone naar Tolbert komt is nog niet bekend. Ze maakt de beslissing pas in de dagen voorafgaand aan het concours hippique.

NHP

Deel dit bericht