Succesvolle rentree Marc Houtzager en Opium

  • 13 februari 2010 16:36
door: redactie, 13 februari 2010 16:36

ZUIDLAREN | STEGEN.NET
Marc Houtzager heeft vrijdag tijdens Jumping Indoor Zuidlaren een succesvolle comeback gemaakt met Opium. De hengst raakte tijdens Jumping Amsterdam op een vreemde manier geblesseerd nadat hij een te enthousiaste bok gaf. In de Prins Bernhardhoeve leek die blessure Opium en Houtzager geen parten meer te spelen. De combinatie reed twee foutloze rondjes en zette de vijfde tijd neer.

Marc Houtzager met Opium

Marc Houtzager met Opium VS. ©Jacob Melissen

De hoogste eer werd in deze rubriek opgeëist door een andere talentvolle Nederlander op: Mathijs van Asten. Met VDL Groep Sydney W bleek hij in de barrage niet te kloppen. De Zweedse Marlin Parmler (Simone) ontfermde zich na een gedurfde race tegen de klok over de tweede plaats en de derde stek ging naar Katharina Offel met Uno.

Eerder op dag vier van Jumping Indoor Zuidlaren was er ook Nederlands succes. Dat kwam op naam van Jochen Munsterhuis, die met Munsterhuis Sportscars Infinita het jachtspringen won. De Belg Kevin Gielen (BMC Julot Treffe) werd tweede en een andere Nederlander, Michael Greeve, op de rug van Uncle Berry derde. Ook de Belg Kristof Cleeren staat inmiddels, mede dank zij Vicky, op de lijst der winnaars in Zuidlaren.

Jumping Indoor Zuidlaren valt tot nu toe goed in de smaak. Daarover liet Sven Holmberg, vice-voorzitter van de FEI, geen enkele twijfel bestaan. Hij is niet alleen als jurylid naar het Drentse paardendorp afgereisd, maar ook als rapporteur van de wereldwijde hippische federatie. En hoewel er nog twee JIZ-dagen op het programma staan, wilde de Zweedse topofficial al wel kwijt dat hij met een positieve beoordeling af zal komen over de eerste editie van Jumping Indoor Zuidlaren.

Holmberg, die nog nooit in Zuidlaren was geweest, stak showdirecteur John Franke een flinke pluim op de hoed. ,,Ik ga wereldwijd zo’n 25 concoursen per jaar af en als ik dan alles hier op een rijtje zet, komt Zuidlaren hoog te staan. Een prima ambiance, een prachtige accommodatie en een strakke organisatie. Alles staat als een huis.” Ook Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, een van de vele wereldtoppers die in Zuidlaren van de partij is, is goed te spreken over het nieuwe evenement. ,,Ik kan geen minpunten vinden, het is dik in orde.”

Stegen.net