Hippisch centrum De Wolden stuit op weerstand

Hippisch centrum De Wolden stuit op weerstand

21 december 2010 20:20 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

GIJSSELTE – De plannen voor een groot internationaal hippisch centrum in de Drentse gemeente De Wolden vallen niet bij iedereen in goede aarde. Een groep verontruste bewoners zegt zich niet neer te zullen leggen bij het centrum dat bij Gijsselte staat gepland. Dat meldt RTV Drenthe.

De Grontmij doet momenteel onderzoek naar de haalbaarheid van het centrum van honderd hectare groot. Het hippisch centrum moet allerlei voorzieningen krijgen, zoals een congrescentrum en wedstrijd- en trainingsfaciliteiten. Volgens de tegenstanders wordt het centrum veel te groot en gaat dit ten koste van de natuur. Bovendien zou het project veel grootschaliger worden, dan dat de gemeente De Wolden doet voorkomen. Het is nog altijd onduidelijk wie er achter de plannen zitten. In het geruchtencircuit wordt de naam van de familie Dijks genoemd, maar die ontkent iets met de plannen te maken te hebben.

Lees ook onze eerdere berichtgeving

Stegen.net