Home » Wilfred Franken: “Instructeurs moeten zelf kunnen rijden”
algemeen

Wilfred Franken: “Instructeurs moeten zelf kunnen rijden”

ERMELO – Wilfred Franken, directeur van de FNRS, krijgt er een punthoofd van. Franken is al het gepraat over de manier waarop toekomstige paardenmensen worden opgeleid helemaal zat. ,,Na een aantal jaren vol goed georganiseerde bijeenkomsten waar onderwijs en ondernemers met elkaar in gesprek zijn gegaan, is het nu tijd concreet te worden.”

Wilfred Franken

Mensen die willen werken in de hippische sector als instructeur, groom of stalmedewerker zullen minstens zelf het paardrijden machtig moeten zijn, zo meent Franke. Het onderwijs moet volgens hem stoppen met het winnen van zieltjes die de schoolbanken vullen, maar kiezen voor het afleveren van kwaliteit. Zowel onderwijs, sport als het bedrijfsleven moeten kleur bekennen.

Een concrete stap zou volgens Franken zijn dat de niveau 2 opleiding binnen het onderwijs en de sport als instroomeis minimaal het bezitten van het ruiterbewijs vraagt. Studenten moeten zelf kunnen rijden en daarmee aangeven dat ze paardenmensen willen worden.
Franken is van mening dat eenieder die vanaf 2012 zijn niveau 2 diploma, assistent instructeur, behaalt binnen twee jaar zijn niveau 3 diploma, instructeur, met succes moet afronden. ,,De tijd van praten is voorbij, we moeten bewegen!”

Wat vind jij van deze oproep van de FNRS-directeur? Heeft hij een punt, of is het een discussie die nergens over gaat? Laat je reactie achter.

Stegen.net | FNRS

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net